Steve Wozniak in tranen

Door: jalmar-westerhoff | 28 februari 2011 11:58

Mac

Mede-Apple oprichter Steve Wozniak is in tranen uitgebarsten. Dit na het aanhoren van monologen van Mike Daisey die Foxconn fabrieken in China bezocht.

Al eerder kwam het onderwerp over de omstandigheden in de Chinese Foxconn fabrieken aan bod. Veel medewerkers zouden er slecht aan toe zijn. In de Foxconn fabrieken laat Apple onder andere iPhones produceren.

Daisy reisde af naar de Foxconn fabriek in China en sprak daar met medewerkers. Hij laat zien hoe dat er na een normale werkdag gewoon 12-jarige kinderen naar buiten komen lopen. De omstandigheden zijn volgens Daisy schokkend om te zien. Te krappe werkruimtes, veel te veel mensen en een te hoge werkdruk. Tijdens het bezoek van Daisy overleed er zelfs een medewerker. Veel van hun hebben medische klachten. Mike Daisy verklaart dat hij vroeger een behoorlijke Apple fan was maar na zijn bezoek in China denkt hij heel anders over het bedrijf.

Wozniak was behoorlijk geraakt door het monoloog van Daisy, deze presenteerde zijn verhaal in een theater. Tegenover een reporter van de New York Times verklaarde Wozniak:

“The shocking things that Mike said which brought me to tears were so because they came as a first-person story, Mike was living the pain of what he was describing as he told it. I will never be the same after seeing that show.

Een aantal andere belangrijke kopstukken binnen Apple hebben de show van Daisy nog niet gezien. Steve Jobs en Tim Cook bijvoorbeeld. Onlangs werd Cook tijdens een aandeelhoudersvergadering nog wel een vraag gesteld over de omstandigheden, hij reageerde toen erg defensief. Cook beweerde dat Apple heel erg veel doet aan de conditie van arbeiders in een fabriek, een felle uitspraak dus.

Al met al is het voor Apple een erg lastige situatie en blijft de kwestie telkens terugkomen. Apple kan er zelf vaak weinig aan doen omdat de verantwoording vooral bij de fabrieken zelf ligt. Nu Wozniak in tranen is uitgebarsten is de discussie vooral in Amerika weer opnieuw aangewakkerd.

Bron MobileMac en Cultofmac

0 Reactie(s) op: Steve Wozniak in tranen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.