Steve Wozniak adviseert Sony over Steve Jobs-film

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 mei 2012 15:20

Nieuws

Sony heeft Steve Wozniak ingehuurd om advies te geven over de film over het leven van Steve Jobs. Wozniak richtte in 1976 samen met Steve Jobs het bedrijf Apple op in de garage.

Dit heeft Aaron Sorkin, de schrijver van het script voor de film, gezegd in een interview met Reuters. Wozniak verliet in 1987 Apple, maar is met Steve Jobs in contact gebleven tot de dood van Jobs in 2011. Wozniak kent Jobs dan ook goed en kan er daarom voor zorgen dat de film een realistisch beeld geeft van het leven van de Apple-oprichter.

Geen standaard biografie

Sorkin geeft in het interview aan nog niet te weten hoe hij het leven van Jobs op het witte doek in beeld moet brengen. Wel belooft de scriptschrijver dat de film geen standaard biografie zal worden. Sorkin gaat vanaf eind juni zijn aandacht volledig richten op de Steve Jobs-film. De schrijver is op dit moment druk bezig met de nieuwe serie The Newsroom, die de kijker meeneemt achter de schermen bij een televisienetwerk. Deze film wordt eind juni gelanceerd.

Het tijdschrift Now Magazine wist in november 2011 te melden dat zowel George Clooney als Noah Wyle in de race zijn voor de rol van de Steve Jobs in de film. Het is onduidelijk welke acteur de rol mag gaan vervullen.

0 Reactie(s) op: Steve Wozniak adviseert Sony over Steve Jobs-film

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.