Steve Jobs wint Trustee Grammy Award 2012

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 december 2011 12:45

Nieuws

The Recording Academy heeft de winnaars van de jaarlijkse Special Merit Grammy Awards bekend gemaakt. Steve Jobs is de winnaar van de Trustee Award 2012. Dit is een award die wordt uitgereikt aan personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie, zonder daadwerkelijk muziek te maken.

In een verklaring laat The Recording Academy weten dat Jobs heeft geholpen bij het creëren van producten en technologie die de wijze waarop wij muziek, TV, films en boeken consumeren heeft getransformeerd. Innovaties als de iPod en de iTunes Store hebben een revolutie veroorzaakt in de muziekindustrie en de wijze waarop muziek wordt gedistribueerd en gekocht.

The Recording Academy organiseert op 11 februari een ceremonie waar de winnaars van de Trustee Awards, Lifetime Achievement Awards en Technical Grammy Awards worden geëerd. Daarnaast wordt tijdens de officiële ceremonie van de algemene Grammy Awards ook stilgestaan bij de winnaars.

Apple kreeg in 2002 de Technical Grammy Award voor haar bijdrage aan technologische ontwikkeling van het opnemen van muziek.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs wint Trustee Grammy Award 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.