Steve Jobs vroeg Google-CEO Schmidt het werven van Apple-personeel te stoppen

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 januari 2012 17:37

Nieuws

Steve Jobs heeft persoonlijk contact opgenomen met Google's voormalige CEO Eric Schmidt en hem gevraagd te stoppen met het werven van Apple-technici. De mail van Jobs aan Schmidt heeft een Google-medewerker uiteindelijk zijn baan gekost.

Dit schrijft Reuters op basis van documenten uit de rechtbank die vrijdag openbaar zijn gemaakt. De documenten zijn vrijgegeven als onderdeel van een rechtszaak die vijf ex-medewerkers hebben aangespannen tegen Apple, Google, Adobe, Intel, Pixar, Lucasfilm en Intuit. De ex-medewerkers beschuldigen de bedrijven ervan onderling af te hebben gesproken elkaars personeel niet in dienst te nemen. De medewerkers stellen dat de lonen door deze tactiek laag worden gehouden.

De email van Jobs zou gerelateerd zijn aan het werven van een specifieke Apple-technicus door de wervingsafdeling van Google. In de mail schrijft Jobs: "Ik zou erg blij zijn als je wervingskantoor hiermee zou stoppen". Schmidt zou de mail van Jobs hebben doorgestuurd naar een aantal onbekende medewerkers binnen Google. In deze mail schrijft Schmidt: "Kan jij dit stoppen en mij laten weten waarom dit gebeurt?"

De leidinggevende van de personeelsafdeling bij Google heeft uiteindelijk op de mail gereageerd. De leidinggevende schrijft dat het contact met de Apple-technicus "binnen een uur wordt beëindigd". Ook bood de leidinggevende zijn excuses en vroeg Schmidt deze door te geven aan Jobs.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs vroeg Google-CEO Schmidt het werven van Apple-personeel te stoppen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.