Steve Jobs voorspelt Kroes toekomst van internet

Door: rene-schoemaker | 05 maart 2011 09:11

Nieuws

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft een aantal topmannen uit de ict-branche gevraagd met oplossingen te komen voor breedbandinvesteringen in Europa. Steve Jobs was er ook, zij het via webcam.

Kroes wil in het kader van de uitvoering van haar Digitale Agenda dat iedereen in de Europese Unie kan beschikken over toegang tot snel breedband internet. Daarvoor zijn grote investeringen nodig. In een ronde tafel heeft zij zo’n dertigtal topmannen rechtstreeks gevraagd mee te denken aan oplossingen hoe die investeringen kunnen worden opgebracht.

Een van de leiders van de denktank is de Nederlander Ben Verwaayen, van Alcatel-Lucent, in het verleden de grote baas van BT. Hij leidde samen met Kroes de discussie aan de ronde tafel. Het gesprek concentreerde zich op twee thema’s. De eerste is het in kaart brengen van de huidige staat van ontwikkeling van de volgende generatie netwerken en de meest effectieve wijze om die ontwikkeling te versnellen.

Duurzaam internet

De tweede focus was de duurzaamheid van de huidige internetecosystemen en alternatieve businessmodellen. Het ging daarin om de vraag of de huidige internetstructuur wel bestand is tegen de groei aan data, maar ook tegen de toenemende bedreigingen.

Kroes heeft haar europolitieke toekomst verbonden aan de uitvoering van haar Digitale Agenda. Daarin is onder meer opgenomen dat iedere Europeaan breedband internet heeft in 2013. Uiteindelijk moeten alle Europeanen in 2020 een internetsnelheid hebben van 30 Mbps en de helft van alle huishoudens snelle verbindingen van 100 Mbps of hoger hebben. Op dit moment is de gemiddelde snelheid 10 tot 20 Mbps in Nederland.

Jobs via videoconferencing

Apple-baas Steve Jobs was ook uitgenodigd voor de ronde tafelsessie in Brussel, maar zou naar verluid via teleconferencing deelnemen. Ad Scheepbouwer (KPN) en Stephen Elop (Nokia) waren wel in persoon aanwezig, net als zo’n 25 andere topmannen van onder meer Vodafone, Tele2, RIM, Skype en andere bedrijven. Microsoft stuurde de Europese baas Jean-Philipp Courtois.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs voorspelt Kroes toekomst van internet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.