Steve Jobs-standbeeld onthuld in Boedapest

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 december 2011 18:27

Nieuws

Het bronzen standbeeld van Steve Jobs in vandaag in het Hongaarse Boedapest onthuld. Het standbeeld is bijna twee meter hoog en weegt 220 kilo.

Het standbeeld is gebouwd in opdracht van het Hongaarse softwarebedrijf Graphisoft en staat in het Graphisoft Park, een complex voor technische bedrijven. Gabor Bojar, oprichter van Graphisoft, zei: "Steve Jobs heeft technologie beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Eerst op het bureau en later ook in onze broekzakken". Bojar zei verder dat Jobs de "maker van technologie met een menselijk gezicht" was.

Graphisoft liet direct na het overlijden van Jobs weten de Apple-oprichter te zien als een grote held en hem daarom te willen eren met een standbeeld. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Erno Toth. Toth heeft het standbeeld voorzien van Jobs' typerende bril, sportschoenen, jeans en coltrui.

Graphisoft kwam in 1984 met Steve Jobs in contact op de CEBIT in Duitsland. Jobs besloot het bedrijf te steunen in zowel de ontwikkeling als de distributie van het ontwerppakket ArchiCAD.

Het bronzen standbeeld van Steve Jobs (bron: Reuters)

0 Reactie(s) op: Steve Jobs-standbeeld onthuld in Boedapest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.