Steve Jobs onverwacht met ziekteverlof - update2

Door: Jasper Bakker | 17 januari 2011 14:59

Nieuws

Apple-ceo Steve Jobs is onverwacht met ziekteverlof. Topman Tim Cook neemt de dagelijkse leiding over, maar Jobs blijft wel betrokken bij alle grote beslissingen.

Dit melden onder meer persbureau Reuters en nieuwsdienst Breaking News. Volgens Reuters heeft Jobs zelf laten weten dat de bestuursraad van Apple hem een medisch verlof heeft verleend. De charismatische topman van het bedrijf is eerder al uit de running geweest voor een levertransplantatie.

Het officiële perskanaal van Apple laat nog niets los over Jobs' ziekte.

Update:

Apple heeft wel een officieel persbericht uitgegeven, dat is te vinden via pr-dienst Business Wire. Het betreft de mail die Jobs aan alle Apple-medewerkers heeft gestuurd.

"Op mijn verzoek heeft de board of directors me een 'medical leave of absence' gegund, zodat ik me kan concentreren op mijn gezondheid. Ik blijf aan als ceo en blijf betrokken bij grote strategische beslissingen voor het bedrijf."

"Ik heb Tim Cook gevraagd om de dagelijkse leiding bij Apple op zich te nemen. Ik heb er groot vertrouwen in dat Tim en de rest van het managementteam de spannende plannen die we gereed hebben staan voor 201 fantastisch zullen uitvoeren."

Operationeel directeur (coo) Tim Cook heeft al eerder de honneurs voor de mede-oprichter van Apple waargenomen. Dat duurde in totaal zes maanden. De coo is daarvoor naderhand beloond met een bonus van 22 miljoen dollar.

Jobs sluit zijn interne mail, uitgestuurd als persbericht, af met: "Ik hou heel veel van Apple en hoop zo snel als ik maar kan terug te zijn. In de tussentijd zouden mijn familie en ik respect voor onze privacy zeer waarderen." Bij Jobs' vorige ziekteverlof was er veel ophef over het stilhouden daarvan en over de enorme nieuwsgierigheid daarnaar. Uiteindelijk is de Apple-ceo toen opgespoord in een ziekenhuis in Memphis.

Update2:

Op het sociale netwerk Twitter is de melding van dit nieuwsfeit, maar ook de speculatie erover, flink losgebarsten. Ook meldt CNBC al dat de beurskoers van Apple in Duitsland flink daalt (- 6 procent). Op algemene beursoverzichten, die koersinformatie met enige vertraging weergeven, is daar op dit moment nog niets van te zien. Toch meldt de Amerikaanse krant New York Times wel dat er sprake is van koersdalingen voor Apple op buitenlandse beurzen.

Update3:

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vandaag, maandag 17 januari, gesloten omdat het in de Verenigde Staten een feestdag (Martin Luther King Day) is. Diverse Webwereld-lezers wijzen de redactie hierop.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs onverwacht met ziekteverlof - update2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.