Steve Jobs krijgt standbeeld in St. Petersburg

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 augustus 2012 19:14

Nieuws

Fans van Steve Jobs willen een monument van de Apple-oprichter plaatsen in St. Petersburg, Rusland. Een private stichting schrijft een wedstrijd uit voor het beste concept voor het monument. Deelnemers zijn volledig vrij in hun ontwerp.

De Russische nieuwswebsite RT schrijft dat de stichting geen eisen stelt aan het concept dat deelnemers inzenden. Als voorbeelden worden een levensgroot beeld van Jobs, een bord vol herinneringen of een elektronische installatie genoemd. De stichting laat echter wel weten geen appels met een hap eruit te zullen accepteren.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit IT-specialisten. De jury selecteert de drie beste inzendingen, waarna via internet gestemd kan worden op de concepten. Het winnende concept wordt gerealiseerd in de stad St. Petersburg. De organisatoren stellen voor deze locatie gekozen te hebben aangezien de stad gezien wordt als het centrum van IT in Rusland.

Wil jij een concept inzenden voor de wedstrijd? Dan heb je tot 6 augustus de tijd. De winnaar van de wedstrijd wordt bekend gemaakt op 13 augustus en krijgt een aantal Apple-gadgets toegezonden.

Monument in Hongarije

Het is niet de eerste keer dat Jobs wordt geëerd met een monument. Het Hongaarse softwarebedrijf Graphisoft onthulde in december 2011 een bronzen standbeeld van Jobs in de Hongaarse stad Boedapest. Het standbeeld is maarliefst twee meter hoog en weegt 220 kilo.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs krijgt standbeeld in St. Petersburg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.