Steve Jobs houdt brainstormsessie bij NeXT (video)

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 november 2011 13:25

Video

In een opgedoken video is te zien hoe Steve Jobs een brainstormsessie houdt met zijn team van NeXT, het bedrijf dat hij in 1985 oprichtte. In de brainstormsessie stelt Jobs onder andere dat zowel NeXT als Apple zich onderscheiden doordat de bedrijven zijn opgericht vanuit het hart, zonder dat de oprichters hierbij duidelijk voor ogen hadden hoe je een bedrijf moest opzetten.

Steve Jobs richtte in 1976 samen met Steve Wozniak Apple op. In 1985 verliet Jobs Apple nadat hem werd verboden een leidinggevende rol te vervullen en richtte hij het computerbedrijf NeXT op. Over deze periode in het leven van Jobs is relatief weinig bekend. De opgedoken video van ruim 21 minuten geeft een idee hoe Jobs binnen NeXT met zijn team opging en hoe hij leiding gaf aan het bedrijf.

Jobs benadrukt in de video dat het van belang is dat iemand de visie van het bedrijf bewaakt en aan het team blijft duidelijk maken dat de doelstellingen haalbaar zijn. Hierdoor wordt voorkomen dat werknemers het doel van het bedrijf onbereikbaar is en de moed opgeven.

[youtube]sOlqqriBvUM[/youtube]

Via: The Next Web

0 Reactie(s) op: Steve Jobs houdt brainstormsessie bij NeXT (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.