Statenleden niet blij met W7-tablets (video)

Door: henk-jan-buist | 29 juni 2012 17:14

Video

Leden van de Provinciale Staten in Zeeland zijn niet gelukkig met hun tablets. De accuduur is te kort en de features zijn niet toereikend. De bestuurders zijn jaloers op collega's met de iPad.

Windows 7-tablets hebben volgens leden van het provinciebestuur van Zeeland een te korte accuduur en de productiviteitsopties laten te wensen over. De fractie van de ChristenUnie gebruikt tegen het advies van de ict-afdeling in de iPad. Zij zijn wel tevreden.

'Apple veel makkelijker'

Statenlid Ron de Kort (PvdA) klaagt tegenover Omroep Zeeland dat het delen van notities en het bewerken van documenten niet werkt zoals het zou moeten. “Dat zie ik die Apple-gebruikers allemaal veel makkelijker doen", zegt De Kort. Hij ziet graag een sterk verbeterde functionaliteit die bijvoorbeeld uitwisseling makkelijker maakt.

De ChristenUnie koos bij het uitrollen van tablets voor de iPad. De andere fracties namen tablets die draaien op Windows omdat de ict-afdeling enkel de software van Microsoft ondersteunt. Arjen Beekman (CU) verklaarde aan de Zeeuwse zender erg blij te zijn met de tablet van Apple. “Ik vind het wel jammer dat het bij anderen niet gelukt, want het helpt je echt bij het uitoefenen van je werk", aldus Beekman.

[gadget][/gadget]

0 Reactie(s) op: Statenleden niet blij met W7-tablets (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.