Startersgids: Aan de slag met de iPad en iPad mini

Door: serenity-caldwell | 28 januari 2014 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De laatste stappen

Nadat je een netwerkverbinding hebt ingesteld, je Apple ID hebt ingevoerd, en de voorwaarden geaccepteerd hebt is het tijd om te beslissen of je iCloud wilt gebruiken. De dienst is een overkoepelende term voor Apple's verzameling synchronisatiemogelijkheden, waarmee je je foto's, apps, contactpersonen, kalenders, en e-mail tussen verschillende apparaten kunt synchroniseren.

Je kunt zelfs verschillende Apple Ids aanmaken voor iCloud en iTunes, als je bijvoorbeeld een gedeelde Apple ID voor gezinsaankopen gebruikt en een eentje die je voor je iCloud data wilt gebruiken.

Als je ervoor kiest om iCloud in te stellen wordt er gevraagd of je iCloud back-ups wilt inschakelen voor je apparaat. Als je dat doet kun je je apparaat alle belangrijke instellingen naar je iCloud account laten back-uppen; als je ooit moet herstellen kan dat via Wi-Fi zonder computer. (Uiteraard kun je als je liever back-ups naar een computer maakt kiezen om iTunes te gebruiken.)

Daarnaast kun je kiezen om iCloud's Find My iPhone, iMessage en FaceTime diensten in te schakelen.

Find My iPhone schakelt locatiecontrole in op je apparaat, zodat je het apparaat in geval van verlies of diefstal kunt vinden door middel van je Apple ID en de Find My iPhone app; met iMessage kun je via een dataconnectie tekst-, foto- en videoberichten naar je vrienden en familie sturen; en met FaceTime kun je via video en autio met vrienden chatten via Wi-Fi en mobiele verbindingen (alleen geselecteerde aanbieders).

Er wordt ook gevraagd of je een passcode wilt invoeren om het tegen potentiële dieven of nieuwsgierigen te beschermen. Als je er liever geen invoert, kies dan Don't Add Passcode om deze stap over te slaan.

Je iPad vraagt ook of je Siri wilt inschakelen. Dit kan in het setupscherm, of op een later tijdstip in de Settings app.

Zodra je het setupproces doorlopen hebt, krijg je een scherm te zien met de vraag op je apparaat automatisch diagnostische en gebruiksinformatie naar Apple mag sturen om Apple te helpen om haar producten en diensten te verbeteren.

Kies Automatically Send of Don't Send, en druk op Next.

Gefeliciteerd! Je hebt alle setupvragen beantwoord en je bent klaar om je iPad te gaan gebruiken. Op dit moment kan het apparaat vragen of je Apple's mobiele iLife en iWork suites gratis wilt downloaden.

Aan de slag met je iPad of iPad mini

Mensen die al eerder een iOS apparaat hebben aangeschaft weten hoe het zit, maar voor de nieuwelingen zijn hier een aantal tips om je apparaat te leren kennen.

Je instellingen aanpassen: De meeste onderliggende systeeminformatie voor je nieuwe iPad - netwerkinstellingen, Mail, geluiden, berichten, restricties, achtergronden, en meer - kun je vinden in de Settings app. Dat is dan ook een goede plek om te beginnen als je bekend wilt raken met je apparaat.

Neem een data-abonnement: Als je een iPad met een mobiele connectie hebt gekocht en van plan bent om ermee op het internet te gaan browsen, dan moet je een data-abonnement nemen. Dit kan via Settings > Cellular Data.

iTunes synchronisatie instellen: Als je niet vanaf een iOS back-up hersteld hebt, zul je geen muziek, video, podcasts, foto's, of boeken op je iPad hebben staan. Daar kun je wat aan doen door verbinding te maken met je iTunes bibliotheek: Plug je apparaat in je computer via de bijgeleverde USB-kabel. (Zodra je de eerste synchronisatie doorlopen hebt kun je ook draadloze lokale synchronisatie instellen.)

Verken de App Store: Je iPad heeft een heleboel coole ingebakken apps, maar je wilt om de boel wat interessanter te maken misschien apps van derden gaan gebruiken. De App Store, die je op je apparaat of via iTunes op je computer kunt benaderen, bevat meer dan een miljoen apps voor zowel de iPhone als de iPad; hoewel sommige bedoeld zijn om op een iPhone te draaien kunnen ze ook op je iPad werken.

En vergeet niet om je gratis versie van iBooks, Apple's e-book lezer, te downloaden. Zoek in de App Store naar iBooks.

Praat met Siri: Als je tijdens het activatieproces gekozen hebt om Siri op je iPad in te schakelen, dan hoef je alleen maar op de thuisknop te drukken om je eerste conversatie te voeren. Siri kan je helpen om afspraken te maken, restaurants te vinden, het weer en sportinformatie op te zoeken, en meer. Om te beginnen, houd de thuisknop ingedrukt; de Siri interface komt tevoorschijn, samen met een aantal voorbeeldzinnen om mee aan de slag te gaan.

Wat moet je met je oude apparaat doen?

Nu je je oude informatie hebt overgezet, je nieuwe iPad hebt ingesteld, en het apparaat bent beginnen te gebruiken, is het tijd om te beslissen wat je met je oude apparaat wilt doen. Als je het wilt verkopen, recyclen, of aan een vriend of familielid wilt doorgeven, lees dan deze handige gids met stappen die je moet nemen.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite Macworld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

0 Reactie(s) op: Startersgids: Aan de slag met de iPad en iPad mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.