Staat iPhone 6 Plus hetzelfde lot als iPhone 5c te wachten?

Door: rene-schoemaker | 16 september 2014 10:27

Mac

Apple krijgt mogelijk een herhaling van het falen van de iPhone 5c, nu de eerste verkoopprognoses voor de iPhone 6 Plus laten zien dat dat toestel ver achterblijft bij zijn broertje; de iPhone 6.

De eerste verkoopvoorspellingen voor de nieuwste smartphones van Apple laten zien dat de populariteit van de iPhone 6 ver boven die van de iPhone 6 Plus uitstijgt. De verhouding zou 1 op 4 zijn, zo schrijft DigiTimes dat zich baseert op cijfers van de toeleveranciers van Apple. Die bronnen beweren dat Apple rekening houdt met 60 miljoen verkochte iPhone's 6 alleen al dit jaar, terwijl de teller voor de Plus zou blijven steken op 15 miljoen.

iPhone 5c bleef ver achter bij de 5s

Apple zag na de marktintroductie van de iPhone 5s en de iPhone 5c dat de vraag naar dat laatste model ver achterbleef bij die van de S, wat uiteindelijk leidde tot verstoffende toestellen in de magazijnen. Volgens de bronnen van DigiTimes ligt een dergelijk scenario voor de iPhone 6 Plus op de loer.

Veel klanten zouden tevreden zijn met het 4,7inch-beeldscherm van de iPhone 6 en niet talen naar de grotere Plus. Daarbij wordt wel aangetekend dat daar mogelijk verandering in kan komen als klanten ontdekken dat de batterij van de Plus veel langer meegaat dan die van de 'gewone' 6. Wel zit de prijs dan nog wel wat tegen: de Plus is 100 dollar duurder.

3 Reactie(s) op: Staat iPhone 6 Plus hetzelfde lot als iPhone 5c te wachten?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 september 2014 11:23 Anoniem
  Ik ga voor de 6 Plus, niet alleen voor de grotere accu maar vooral voor de optische beeldstabilisatie. En ik hoef er geen iPad meer naast te hebben; 5.5" is prima voor de ebooks die ik nu op mijn iPad mini lees.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 september 2014 12:12 Anoniem
  ik ga voor de 5S. ik hoef geen koelkast
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 september 2014 22:25 darknessblade
  waarom zou je meer dan 800 euro betalen voor een iphone 6 (plus)
  terwijl je voor een vele male goedkopere prijs een betere smartphone, en nog eens een zeer goede tablet voor minder dan 800 euro hebt.

  zoals:
  http://www.otto.nl/article/303817/?channel_code=544&ns;_campaign=PLA&ns;_fee=0&ns;_linkname=PLA&ns;_mchannel=sea&ns;_source=google&product;_code=50538388&s2m;_campaign=PLA

  is zowel een tablet, als smarthone in 1
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.