Spotify-alternatieven

Door: mark-swarts | 07 december 2011 15:36

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Nu Spotify het gratis beluisteren van muziek heeft onderworpen aan een aantal beperkingen, is het interessant om te onderzoeken welke alternatieven er voor deze dienst zijn. Spotify is nog altijd de bekendste aanbieder, maar er zijn nog veel meer websites waarop u online naar muziek kunt luisteren. Het aanbod is zelfs zó divers, dat u verschillende diensten prima naast elkaar kunt gebruiken.

1. Stereomood

1. Muziek voor uw humeur

Als u naar Stereomood surft, wordt meteen duidelijk wat het doel van de site is: muziek beluisteren op basis van uw stemming. U kunt direct beginnen met luisteren door op een van de tags te klikken, bijvoorbeeld Relax of Just Woke Up. Er wordt vervolgens een door een gebruiker samengestelde muzieklijst ingeladen. In het linkerdeel staat de naam van de afspeellijst, daaronder welke artiesten erin domineren en welke andere 'stemmingen' erin voorkomen. Hiernaast vindt u de mediaspeler. U kunt via het bedieningspaneel naar andere liedjes zappen en muziek delen via sociale netwerken, of gewoon klikken op een liedje in de afspeellijst. Om optimaal gebruik te maken van alle opties, is het aan te raden om een gratis account aan te maken. Dit doet u door in het menu van de website op Join te klikken. Vul uw gegevens in of geef via Connect with Facebook toestemming om uw Facebookprofiel te gebruiken als account.

Bij Stereomood luistert u naar muziek op basis van de stemming waarin u verkeert.

2. Favoriete muziek bewaren

Als u een account hebt aangemaakt, kunt u liedjes en afspeellijsten opslaan. Als u tijdens het luisteren besluit dat u een bepaald nummer wilt bewaren, klikt u op het plusje naast de naam van het liedje. In het venster Add dat nu verschijnt, kunt u het nummer toevoegen aan uw bibliotheek oftewel favorietenlijst. Om een afspeellijst te maken, kiest u in hetzelfde venster Create a new playlist. Geef deze lijst een naam in de witregel die verschijnt en kies Save. Iedere volgende keer dat u iets toevoegt, kunt u een speellijst aanvinken. Om de muziek terug te vinden die u zelf bij elkaar hebt gezet, klikt u op het Stereomood-logo dat u rechtsboven in beeld vindt. Het drietal opties My Dashboard, My Library en My Playlists verschijnt nu. In My Dashboard kunt u onder het kopje My Moments verhalen kwijt over uw gevoelens bij het luisteren naar bepaalde muziek, en u kunt er al uw activiteiten samengevat terugvinden. In My Library vindt u alle via het plusje toegevoegde muziek terug, die vanaf die locatie direct kan worden afgespeeld door op Play All of Play this song te klikken. Klik op het tandwiel om een eigen tag aan het liedje te hangen of om het te delen met anderen. My Playlists toont uw persoonlijke lijsten, die u hier ook kunt bewerken en delen.

In Stereomood kunt u eigen afspeellijsten samenstellen en ze delen met anderen.

3. Ontdek meer muziek

Stereomood maakt het eenvoudig om nieuwe muziek te ontdekken. Dat kan niet alleen via de verschillende 'stemminglijsten', maar ook tijdens het beluisteren van een nummer. Als u de muis in de muziekspeler boven Tags houdt, verschijnen daaronder de afspeellijsten waarin het afgespeelde nummer zich bevindt. Daarnaast staat Who like. Als u hier op klikt, verschijnt er een lijst met gebruikers die op het hartjes-icoon naast de speler hebben geklikt. Klik op een van deze gebruikers om zijn of haar afspeellijsten en bibliotheek door te neuzen. De kans is groot dat de muzieksmaak overeenkomt met die van u. Naast het hartje bevinden zich nog meer logo's in het optiemenu, waaronder de mogelijkheid tot het blokkeren van een liedje en het aanschaffen ervan via Amazon of iTunes. Voor iPhone-gebruikers is er de MoodO'Clock-app. Deze kost 79 eurocent en vervangt uw wekker, waarbij u opstaat met de muzieksoort die u vooraf via Stereomood hebt aangegeven.

In de afspeelijsten van Stereomood komt u zowel grote, als minder bekende artiesten tegen.

0 Reactie(s) op: Spotify-alternatieven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.