Splyce: Jouw persoonlijke huiskamer-DJ

Door: Robin Smit | 09 augustus 2013 11:33

iPad

Bij een goed feestje hoort een DJ. Uiteraard kan het inhuren van een echte DJ een aanzienlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Met Splice hoef je je hier gelukkig geen zorgen meer over te maken, want nu heb je voor nop een DJ op jouw feestje.

Splyce is een muziekspeler die automatisch de muziek op jouw iPhone aan elkaar mixt. In de app heb je zelf de mogelijkheid om te selecteren welke nummers er moeten worden meegenomen in de mix en hoe deze nummers door elkaar moeten worden gemixt. De mogelijkheden hiervan zijn verrassend. Zo kan je zelfs instellen dat de app niet langer dan een bepaalde tijd hetzelfde nummer af moet spelen. Op mijn telefoon leverde dit al snel een gevarieerde en goed doorlopende mix op. Zo goed als een echte DJ zal het uiteraard nooit worden, maar gezien het feit dat je hier totaal geen omkijken naar hebt, is Splyce een erg fijn alternatief.

Aangezien lichteffecten tijdens een goed feestje minstens zo belangrijk zijn als de muziek, is het met Splyce ook mogelijk om licht op de maat van de muziek mee te laten spelen. Dit kan je doen door het scherm van je iPhone of de flitsers mee te laten knipperen. Het is indrukwekkend om te zien hoe goed het deze flitsen het ritme van de muziek kunnen aanhouden.

Helaas is een knipperend scherm of een kleine flitser wat karig om een goed feestje op gang te brengen. Daarom heeft Splyce ook ondersteuning voor Philips Hue. Dit zijn slimme lampen die kunnen worden aangestuurd via het internet. Helaas ben ik niet in het bezit van Philips Hue lampen, waardoor ik deze functionaliteit niet heb kunnen testen. Laat de app de lampen in jouw huiskamer echter net zo goed verspringen als de flitser op je telefoon, dan mag je ervan verzekerd zijn dat je met Splyce een knallende huiskamerparty kan laten losbarsten.

Kortom

Splyce is een app die het mogelijk maakt om jouw iPhone automatisch muziek aan elkaar te laten mixen. In de app heb je de mogelijkheid om veel zaken in te stellen, waardoor Splyce misschien wel bijna zo goed is als een echte DJ. Erg leuk aan de app is ook de mogelijkheid om je scherm, flitser, of Philips Hue lampen mee te laten flitsen op het ritme van de muziek. Wil je hier volledig van profiteren dan zul je echter wel in het bezit moeten zijn van Philips Hue lampen. Een knipperende flitser is namelijk wel wat karig op een goed feestje.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Splyce in de App Store

0 Reactie(s) op: Splyce: Jouw persoonlijke huiskamer-DJ

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.