Spaceshuttle Atlantis heeft twee iPhones aan boord

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 juli 2011 14:04

iPad

De spaceshuttle Atlantis is gisteren voor de laatste keer gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. Aan boord van de spaceshuttle bevinden zich twee iPhone 4's, waarmee astronauten in de ruimte kunnen experimenteren. Dit schrijft MacRumors.

De twee iPhones zijn uitgerust met SpaceLab for iOS, een app die speciaal voor astronauten is ontwikkeld. De app bevat onder andere Limb Tracker, een navigatie-experiment waarbij aan de hand van foto's de afstand tot de aarde en de 'off axis'-hoek. Met de 'off axis'-hoek wordt de hoek van de foto ten opzichte van het midden van de aarde berekend.

Ook bevat de app State Acquisition, een navigatie-experiment waarmee de positie van de spaceshuttle ten opzichte van de aarde kan worden berekend. State Acquisition maakt foto's van de aarde en vergelijkt deze met een aantal referentiefoto's. Door hier informatie aan toe te voegen die wordt verzameld door de ingebouwde gyroscoop en accelerometer kan de app een schatting geven van de positie van de spaceshuttle.

Daarnaast wordt ook het effect dat straling uit de ruimte op de iPhone heeft onderzocht. Met behulp van Lifecycle Flight Instrumentation wordt onderzocht hoe verschillende delen van het ingebouwde geheugen reageren op de straling die de iPhone te verduren krijgt.

Om te zorgen dat de resultaten van de testen betrouwbaar zijn is de functionaliteit Sensor Cal ingebouwd. Deze experimentele functie gebruikt foto's in combinatie met gyroscoop en accelerometer om de gyroscoop en accelerometer te kunnen calibreren op de situatie in de ruimte.

0 Reactie(s) op: Spaceshuttle Atlantis heeft twee iPhones aan boord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.