Soundwave: Ga op muzikale ontdekkingsreis

Door: Robin Smit | 08 juli 2013 11:32

iPad

Nieuwe muziek zoeken is niet moeilijk, het is de kunst om nieuwe muziek te vinden die ook nog eens goed is. Het kan hierbij helpen om aan anderen te vragen waar zij naar luisteren. Met Soundwave doe je dit nu altijd en overal.

Soundwave is een app die bijhoudt naar welke muziek je luistert. De app doet dit door zowel te kijken naar de muziek die je luistert op je telefoon als de tracks die je afspeelt op Rdio of Spotify. Doordat deze gegevens ook bij andere gebruikers worden bijgehouden kan je precies zien welke muziek populair is. Je kan dit doen door specifieke gebruikers in de app te volgen of door op de kaart te kijken naar welke muziek er bij jou in de buurt wordt geluisterd.

Helaas zijn er op dit moment nog niet erg veel gebruikers op Soundwave, waardoor je bij het zoeken naar afgespeelde muziek in jouw directe omgeving weinig resultaten krijgt. Kijk je echter wat verder dan is er voldoende nieuwe muziek om te ontdekken met behulp van de app. Wel missen we de mogelijkheid om gepersonaliseerde aanbevelingen te krijgen.

Kortom

Soundwave is een leuke app waarmee jij op een eenvoudige manier nieuwe muziek kan ontdekken. De app houdt namelijk van gebruikers bij naar welke muziek ze graag luisteren en deelt deze informatie. We missen de persoonlijke aanbevelingen en het aantal gebruikers is op het moment klein, toch hebben we met behulp van de app behoorlijk wat nieuwe muziek ontdekt.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & Android

Getest op: iPhone

Download Soundwave in de App Store of in de Google Play Store

0 Reactie(s) op: Soundwave: Ga op muzikale ontdekkingsreis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.