Sneltoetsen voor tabbladen en bladwijzers aanpassen in Safari 9

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 december 2015 07:07

How To

Vanaf Safari 9 heeft Apple een aantal sneltoetsen in Safari aangepast. Wat is er veranderd en hoe kun je deze veranderingen ongedaan maken?

Het is al een tijdlang mogelijk om de websites die in je bladwijzerbalk zijn opgeslagen te benaderen door middel van het gebruik van sneltoetsen. Lees ook: 20 handige sneltoetsen voor je Mac.

In Safari 8.x en ouder kon je maximaal 9 websites in je bladwijzerbalk benaderen door op de Command toets en op een getal van 1 tot en met 9 te drukken. Dit kan het browsen een stuk sneller laten verlopen, wat handig is omdat veel mensen steeds meer tijd in hun browser doorbrengen.

Maar vanaf Safari 9 heeft Apple het gedrag van deze sneltoetsen aangepast, waardoor ze niet langer websites openen die in je favorieten zijn opgeslagen. Tegenwoordig is het de tabbladbalk die met deze sneltoetsen bediend wordt, waarbij de getallen 1 tot en met 9 naar openstaande tabbladen verwijzen.

Gelukkig is er een truc die je kunt gebruiken om toch de websites in je bladwijzerbalk met een sneltoets te openen. In plaats van Command + [getal] moet je de sneltoets Command + Option + [getal] gebruiken.

Het is echter ook mogelijk om in de voorkeuren in te stellen welke van de twee je voor de bladwijzerbalk of de tabbladbalk wilt gebruiken.

Ga naar Safari 9 en kies Safari > Voorkeuren. In het Tabs paneel kun je het vinkje weghalen bij Gebruik ⌘ + 1 t/m ⌘ + 9 om tussen tabbladen te schakelen. Als je dit doet, kun je weer gewoon Command + [getal] gebruiken om de bladwijzerbalk te bedienen in plaats van de tabbladbalk.

0 Reactie(s) op: Sneltoetsen voor tabbladen en bladwijzers aanpassen in Safari 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.