Sneller aan de beurt in de winkel door nieuwe technologie

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2010 14:28

Nieuws

Apple wil een technologie gaan gebruiken die het mogelijk maakt tijdelijke applicaties te gebruiken aan de hand van de locatie waar het toestel zich bevindt. Door de technologie wordt het voor winkels mogelijk om een speciale app te schrijven die herkent dat je de winkel binnenstapt en het personeel waarschuwt. Dit meldt MacStories.

De technologie is waarschijnlijk binnenkort te zien in de eigen winkels van Apple en te gebruiken op iOS-apparaten. Veel details over de technologie zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk biedt het de mogelijk om een app een waarschuwing te laten versturen naar het personeel van de winkel zodra jij deze betreed. Hierdoor moeten werknemers eerder in de gaten hebben dat jij de winkel aanwezig bent, je eerder kunnen helpen en beter kunnen inspelen op je wensen.

Ook suggereert MacStories dat de technologie door werknemers gebruikt kan worden om te bepalen welke klanten als eerst hulp nodig hebben. Hoe dit wordt bepaald of wat voor informatie hier precies voor wordt verstrekt is onduidelijk.

Daarnaast wordt het voor winkelmanagers mogelijk om een overzicht te krijgen van de locatie van werknemers. In een drukke winkel kan het lastig zijn werknemers snel te vinden om bijvoorbeeld een vraag te stellen. Met de technologie moet dit eenvoudiger worden en moeten managers sneller met hun personeel kunnen communiceren.

Hierbij maken zowel de werknemers als de manager gebruik van app's. De manager beschikt over een andere app dan de werknemers, waardoor de manager kan zien waar het overige personeel zich bevindt.

Het patent van Apple voor de locatie gebaseerde technologie (bron: Patently Apple)

0 Reactie(s) op: Sneller aan de beurt in de winkel door nieuwe technologie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.