Snelheid van SSD in nieuwe MacBook Air kan flink verschillen

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 juli 2011 13:53

Mac

Van de vorige generatie MacBook Air was bekend dat Apple SSD's gebruikte van Samsung en Toshiba. De Samsung SSD's waren aanzienlijk sneller dan die van Toshiba, maar het was maar de vraag welke van de twee SSD's een MacBook Air die je koopt bevat. Ook bij de nieuwe generatie MacBook Air blijkt dit het geval te zijn.

Engadget beschrijft een video van TLD Today waarin het verschil wordt gedemonstreerd. De SSD van Samsung blijkt met 246MB/s bijna 100MB/s sneller data weg te kunnen schrijven dan de SSD van Toshiba, die slechts 156 MB/s behalen. Ook bij de leessnelheid zijn duidelijk verschillen te zien. De SSD van Samsung leest bestanden met een snelheid van 264MB/s, terwijl de SSD van Toshiba bestanden leest met 208 MB/s.

Een pijnlijk detail is dat je vooraf niet kunt weten of jouw nieuwe MacBook Air een SSD van Samsung of Toshiba zal bevatten. Dit aangezien Apple beide SSD's in de MacBook Air levert zonder je hierbij de keuze te geven tussen de twee modellen te kiezen of dit vooraf te kunnen controleren.

[youtube]U_vaZl0H56o[/youtube]

De test van TLD Today met een SSD van Samsung en een SSD van Toshiba

0 Reactie(s) op: Snelheid van SSD in nieuwe MacBook Air kan flink verschillen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.