Snel verbinding leggen tussen twee apparaat met 'digitale handdruk'

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 december 2011 11:56

Nieuws

Apple werkt aan een identificatiemethode die gebruik maakt van de ingebouwde camera's van Apple-producten. Met de methode zou het mogelijk zijn snel een verbinding te leggen tussen twee apparaten.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple. De 'digitale handdruk' die Apple beschrijft werkt met behulp van onzichtbare inkt en optische coatings. De coating of inkt kan op de buitenzijde van het apparaat, bijvoorbeeld in het Apple-logo, worden verwerkt. Zowel de inkt als de coating dient als identificatiepunt, waaraan het apparaat herkend kan worden.

De methode maakt het mogelijk snel verbinding te leggen tussen twee personen of apparaten. De technologie kan verder ingezet worden voor het identificeren van gebruikers. Zo zou het mogelijk zijn met de methode snel in te loggen op een tweede apparaat. Dit kan door het eerste apparaat in het beeld van de camera van het tweede apparaat te plaatsen.

Ook beschrijft Apple de mogelijkheden die de identificatietechnologie biedt aan applicaties. Het bedrijf beschrijft onder andere hoe data als video's, foto's en contacten kunnen worden gedeeld met andere apparaten. Ook wordt gesproken over het integreren van de oplossing in Twitter en het direct verbinden van apparaten voor het spelen van multiplayergames.

De digitale handdruk kan ook helpen bij het veiliger maken van een netwerk. Zo is het mogelijk in te stellen dat het afgeven van de digitale handdruk noodzakelijk is om toegang te krijgen tot het netwerk of gedeelde documenten. Gebruikers die al toegang hebben tot het netwerk zouden in staat zijn nieuwe gebruikers toegang te verlenen door het apparaat te identificeren.

Via: Patently Apple

0 Reactie(s) op: Snel verbinding leggen tussen twee apparaat met 'digitale handdruk'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.