Snagit beschikbaar voor Mac

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 november 2010 14:09

Nieuws

Snagit is nu beschikbaar voor de Mac. Het softwareprogramma voor het maken van schermafdrukken en video-opnames maken. De applicatie van TechSmith biedt functionaliteiten voor het vastleggen van schermstijl, verzenden van output naar een gratis opslagaccount op Screencast.com en de opslag van aangepaste effecten en opmerkingen.

Met Snagit kun je grafische afbeeldingen aan tekst toevoegen, beelden voorzien van commentaar of markeringen, foto's gebruiken als toelichting bij taken en content vastleggen vanaf desktop- en webtoepassingen. Het is daarnaast mogelijk meerdere schermafdrukken gelijktijdig te bewaren. Foto's bewerken kan met de Snagit Editor, waarmee je meerdere schermafdrukken direct kunt combineren.

Ook is het mogelijk de schermafbeeldingen op te slaan op Screencast.com, een website van TechSmith. Je kunt zelf beslissen voor wie je de afbeeldingen toegankelijk wilt maken. Je kunt natuurlijk ook besluiten de afbeeldingen te verbergen en alleen voor jezelf zichtbaar te maken. Daarnaast kunnen de schermafdrukken ook gedeeld worden via de mail. Net als in veel andere Mac-software kun je afbeeldingen ook slepen naar het icoon van een ander programma, waardoor deze in dit programma wordt geopend.

Snagit zegt dat veel Snagit-gebruikers om een Mac-versie van de software vroegen. Ondanks dat de software in 1991 al voor Windows werd geïntroduceerd was deze namelijk tot voor kort niet beschikbaar. Snagit kost 49,95 dollar, omgerekend zo'n 37 euro. Daarnaast is er een gratis proefversie beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Snagit beschikbaar voor Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.