Smartphone als spelcomputer

Door: Richard Borgman | 26 december 2011 11:10

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Bezitters van een smartphone weten hoe leuk het is om het apparaat als zakcomputer te gebruiken. Door allerlei applicaties te downloaden, worden de mogelijkheden ervan steeds verder uitgebreid. De meest geliefde categorie van deze 'apps' bestaat uit speltitels. In dit artikel zetten we de leukste smartphone-spellen op een rij en geven we een aantal handige tips.

1. iPhone

Als u games wilt spelen op uw smartphone, kunt u ze via opzoeken in de online winkel die bij het besturingssysteem van uw telefoon hoort en ze, al dan niet tegen betaling, downloaden. Als het dataverbruik in uw smartphone-abonnement is gelimiteerd, is het aan te raden om dit niet via het mobiele 3G-netwerk te doen maar via wifi. Sommige spellen hebben een forse bestandsgrootte, waardoor het downloaden ervan tot extra kosten kan leiden. Voor de iPhone vindt u spellen in de App Store. Het voordeel van de werkwijze van fabrikant Apple is dat u de aangeschafte 'apps' op meerdere apparaten kunt installeren. Als uw iPhone en iPad hetzelfde iTunes-account gebruiken, kunt u een nieuw spel zonder extra kosten ook op het tweede apparaat plaatsen.

2. Betalen

Naast gratis spellen zijn er talloze kwaliteitsspellen waarvoor u een - doorgaans klein - bedrag neer moet leggen. De betaling verloopt via een creditcard die is gekoppeld aan uw iTunes-account. In veel Nederlandse winkels zijn ook iTunes Cards verkrijgbaar. Met de code op deze kaarten kunt u het tegoed van uw iTunes-account verhogen. Per e-mail wordt u op de hoogte gehouden van de apps die u hebt aangeschaft.

3. Categorieën

Spellen voor de iPhone worden aangeboden in de App Store, die u kunt vinden via het bekende blauwe pictogram op het toegangsscherm van uw toestel. Op het tabblad Categorieën vindt u een onderverdeling in bijvoorbeeld bord- en kaartspellen, gezinsapplicaties en actiegames. U ziet er ook wat de best verkochte titels van het moment zijn, en u kunt er direct een lijst met gratis apps en onlangs uitgebrachte titels raadplegen. Mocht u het scherm van de iPhone te klein vinden om rustig te kunnen zoeken, dan kunt u middels iTunes ook op uw pc of Mac door het aanbod bladeren en titels aanschaffen.

4. Android-telefoons

Google heeft het besturingssysteem Android ooit gelanceerd als tegenhanger van iOS, dat op de iPhone, iPad en iPod draait. Kenmerkend aan Android is dat het op uiteenlopende smartphones van verschillende fabrikanten wordt gebruikt. De gebruikerservaring kan daardoor per telefoon verschillen. Android-apps worden in de Android Market aangeschaft. U vindt er ook steeds meer spellen die soms al eerder op de iPhone zijn uitgebracht. Sommige telefoons hebben extra aanschafmogelijkheden, zoals de Sony Ericsson Xperia PLAY, die een app heeft om PlayStation-spellen aan te schaffen. Android is op dit moment het systeem dat het snelst in populariteit groeit, en het app-aanbod maakt een enorme inhaalslag. Het open karakter van Android - er zijn weinig regels voor het aanbieden van een app - leidt enerzijds tot meer mogelijkheden, maar anderzijds ook tot een groter risico op software die een virus huisvest of anderszins onbetrouwbaar is.

5. Andere smartphones

Wie interesse heeft in het spelen van spellen op zijn smartphone, komt al snel terecht bij titels die voor een iPhone of een Android-toestel zijn ontwikkeld. Toch is er ook voor de bezitters van een BlackBerry of smartphone met Windows Phone 7 steeds meer keuze. In de BlackBerry App World zijn titels als Air Traffic Control, Hero of Sparta, Assassin's Creed II, Final Fantasy en Uno verkrijgbaar. Toestellen met Windows Phone 7 zijn pas onlangs in Nederland geïntroduceerd, maar in rap tempo komen ook voor dit platform interessante spellen beschikbaar. Deels gaat het daarbij om titels die eerder al op andere platformen zijn verschenen. Goede voorbeelden van Windows Phone 7-spellen zijn Max and the Magic Marker, Bejeweled Live en Ilomilo.

0 Reactie(s) op: Smartphone als spelcomputer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.