Slimmer werken op je Mac met interactieve hoeken

Door: Lub Snoek | 30 mei 2016 07:08

How To

Je kunt op je Mac de hoeken van je scherm speciale functionaliteit geven op het moment dat je erheen beweegt met je muis. Dit zijn functies als het starten van je screensaver of het tonen van al je vensters. In dit artikel leggen we uit hoe je deze interactieve hoeken of hot corners instelt.

In OS X klik je op het Apple-teken linksboven in je scherm, vervolgens kies je Systeemvoorkeuren. In het menu dat verschijnt klik je op Mission Control en rechtsonder staat de knop Interactieve hoeken.

Interactieve hoeken instellen op je Mac

Nu kun je instellen wat er gebeurt als je de muis naar een specifieke hoek van het scherm brengt. Zo kun je kiezen of je verschijnt als je de muis naar de linkerbovenhoek brengt, of kun je de Mac in sluimerstand zetten als je met de muis naar de rechterbovenhoek van je scherm brengt.

Interactieve hoeken is te vinden in Mission Control.

Je kunt interactieve hoeken zo instellen dat Mission Control wordt geactiveerd als je je muis naar de linkerbovenhoek van het scherm brengt. Zo krijg je met het grootste gemak een overzicht van alle programma's die openstaan en kun je eenvoudig wisselen tussen vensters.

Experimenteer zelf met de mogelijkheden in de verschillende hoeken om dit zo goed mogelijk te integreren met je eigen manier van werken.

0 Reactie(s) op: Slimmer werken op je Mac met interactieve hoeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.