Siri-maker ontwikkelt Siri-killer voor Samsung

Door: Jasper Bakker | 11 november 2013 11:40

Nieuws

Apple's smartphonerivaal Samsung werkt aan een tegenhanger voor smart assistent Siri. Deze spraakassistent, genaamd SAMI, wordt ontwikkeld door de man die eerder voor Apple Siri heeft gemaakt.

Samsung wil met SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions) niet slechts Siri imiteren, maar die virtuele assistent van Apple passeren. De nog in ontwikkeling zijnde technologie van Samsung moet een online-dienst zijn die diverse apparaten koppelt en combineert om het 'internet of things' aaneen te koppelen. Van smartphones en smartwatches tot koelkasten, auto's en fitness-apparatuur. De Zuid-Koreaanse firma heeft hiervoor de vader van Siri in huis gehaald, meldt de IDG News Service.

Flinke spraak(voor)geschiedenis vóór Apple

Voormalig Apple-topman Luc Julia die bij de iPhone-maker Siri heeft ontwikkeld, werkt nu bij Samsung aan de tegenhanger van die slimme spraaktechnologie. Julia is niet slechts een Apple-techneut, maar heeft al aan Siri gewerkt vóórdat Apple het opkocht in 2010, voor de neus van Android. Verder is de Siri-vader eerder al betrokken geweest bij spraakpionier Nuance Communications, waar Siri uiteindelijk uit is voortgekomen.

Nu bij Samsung, op de nieuwe innovatiecampus in Silicon Valley, zet Julia zijn werkt voort. Hij heeft vorige week een publieke demonstratie van SAMI gegeven op het MEMS Executive Congress in Californië (VS), een bijeenkomst voor sensorfabrikanten. Daarbij voegt de Samsung-dienst data uit verschillende apparaten bij elkaar om dan een persoonlijke fitnessdienst te vormen.

Doel: breed platform opzetten

"SAMI, hoe doe ik het?", vroeg Julia waarna de app hem vertelde dat hij zijn oefeningsdoel voor die dag had gehaald. De Samsung-topman vertelt dat SAMI de data van de verschillende apparaten en hun apps verzamelt en via de eigen API weer toegankelijk maakt voor andere toepassingen. Ook van andere bedrijven: Samsung werkt aan SAMI samen met ongeveer vijftig partners waaronder fitnessmonitor Fitbit en smartwatchmaker Pebble. Dit in tegenstelling tot Siri, die alleen voor Apple toegankelijk is.

Terwijl Apple zijn Siri verbetert in iOS 7 doemt concurrentie van Samsung op:

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Siri-maker ontwikkelt Siri-killer voor Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.