Siri bevat vanaf iOS 6 Nederlandse en Belgische locaties

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 augustus 2012 13:05

Nieuws

Apple rust Siri in iOS 6 uit met Nederlandse en Belgische locaties. Siri kan je vanaf iOS 6 dan ook helpen bij het vinden van restaurants, musea, cafés, busstations en andere locaties in Nederland en België.

iPhoneclub schrijft op basis van anonieme tipgevers dat Siri in de iOS 6 beta niet langer aangeeft geen locaties te kunnen vinden in Nederland en België. Voorheen kreeg je bijvoorbeeld als reactie 'Sorry, I can't look for restaurants in The Netherlands'. Siri geeft voor Nederlandse en Belgische locaties dezelfde informatie als locaties in de Verenigde Staten. Denk hierbij aan de naam, het adres en de afstand tot de locatie.

Siri wijst op Italiaanse restaurants in Nederland (bron: iPhoneclub)

Beoordelingen

Siri toont je daarnaast hoe andere bezoekers de locaties beoordelen. De dienst maakt hierbij gebruik van het Amerikaanse Yelp, dat in Nederland weinig wordt gebruikt. Niet iedere locatie in Nederland heeft daarom voldoende waarderingen ontvangen om een beeld te vormen van de locatie.

Het toevoegen van de ondersteuning voor Nederlandse en Belgische locaties aan Siri betekent overigens niet dat je Siri ook in het Nederlands kan bedienen. De spraakherkenningstechnologie is op dit moment in staat Engels, Frans, Duits en Japans te verstaan. Apple voegt in iOS 6 de talen Italiaans, Spaans, Chinees en Koreaans aan dit rijtje toe.

0 Reactie(s) op: Siri bevat vanaf iOS 6 Nederlandse en Belgische locaties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.