Simkaart bijknippen

Door: Joris Peterse | 19 april 2011 19:01

How To

In een iPhone 4 en iPad past geen gewone simkaart, maar alleen een hele kleine microsimkaart. U kunt bij uw mobiele provider terecht voor een nieuwe microsimkaart, maar dat hoeft niet per se. U kunt namelijk ook uw oude simkaart bijknippen tot microsimformaat.

1. Simkaart

Als u met de iPhone 4 of de 3G-versie van de iPad aan de slag wilt, hebt u een ander formaat simkaart nodig, namelijk een kleinere microsimkaart. De chip in deze microsimkaart is precies hetzelfde als in de gewone versie. Het is dus mogelijk van een gewone simkaart een deel van het plastic weg te knippen tot het kleinere formaat, zodat deze in Apples mobiele toestellen past. U kunt echter niet uit de losse pols met een schaar aan de slag. Er zijn speciale kniptangetjes op de markt waarmee u makkelijk van een simkaart een microsimkaart maakt. Bijvoorbeeld online op Deal Extreme voor 8,66 dollar (6,35 euro). De tang wordt gratis verzonden. Voor deze snelstart hebben we gebruikgemaakt van deze kniptang.

Voor een iPhone 4 hebt u een kleiner formaat simkaart nodig.

2. Kniptang

Het gebruik van de kniptang is erg eenvoudig. Op de verpakking en de tang zelf staat uitgetekend hoe u uw simkaart in de tang moet plaatsen. In de tang is een mal waar u de simkaart haast niet verkeerd in kunt plaatsen. Let bij het plaatsen wel op het uitgesneden hoekje, dan weet u zeker dat de kaart goed geplaatst is. Zo gaat er niets mis en knipt u de chip niet verkeerd uit, of erger: dwars doormidden. Wanneer de simkaart goed geplaatst is, kunt u doorknippen. Pas hierbij wel op dat als u veel kracht zet de kleine kaart makkelijk wegschiet. Het kan gebeuren dat u een klein randje van de chip wegknipt. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken. Het uitgeknipte chipje heeft nu het microsimformaat en kan geplaatst worden in uw iPad of iPhone 4. Wanneer u het toestel aanzet, kunt u vervolgens bellen of 3G-internetverbinding maken.

Met een kniptang kunt u uw gewone simkaart makkelijk bijknippen naar microsimformaat.

3. Adapters

Het is niet mogelijk om uw geknipte microsimkaart weer te lijmen tot het vertrouwde simkaartformaat. U zou het allicht kunnen proberen met een stukje plakband en de restanten van uw geknipte simkaart, maar een echt stevige constructie levert het niet op. Toch is het niet onomkeerbaar, u kunt wel degelijk uw microsimkaart weer het formaat van een gewone simkaart geven voor gebruik in andere telefoons. Er zijn adapters (een soort malletjes) met het formaat van een simkaart verkrijgbaar waar u uw microsimkaart makkelijk in plaatst en vastzet. Deze adapters kunt u los aanschaffen. Bij de kniptang die gebruikt is in dit voorbeeld zijn ze zelfs al bijgeleverd.

Bij de kniptang worden ook vaak adapters geleverd.

0 Reactie(s) op: Simkaart bijknippen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.