Sfeervolle foto's maken met Instagram

Door: Kees Krick | 15 februari 2012 10:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Instagram is een gratis app voor de iPhone waarmee u gewone foto's in een handomdraai omzet in sfeervolle afbeeldingen. Ook als u een iPad 2 of iPod touch met camera hebt, kunt u er gebruik van maken. Instagram-foto's kunt u gelukkig ook nog gewoon bekijken op een doodnormale computer.

1. Sfeervolle foto's

Met Instagram kunt u op uiterst simpele wijze uw foto's van leuke effecten voorzien en ze vervolgens delen op sociale netwerken. Anders dan bij veel andere effectprogramma's, waarbij het vooral gaat om een zo gek of grappig mogelijke fotomanipulatie, voegen de effecten van Instagram juist iets toe aan de beelden. Zelfs een eenvoudig of ietwat saai kiekje kan met de effecten worden omgetoverd in een spannend, mysterieus, dromerig, of professioneel ogend beeld. Deze app kost helemaal niets, en is gratis te downloaden uit de App Store. Instagram is geschikt voor de iPhone, iPod touch met camera en iPad 2.

Instagram is een gratis app en zit boordevol mogelijkheden.

2. Aanmelden

Om van Instagram gebruik te kunnen maken, is het nodig dat u zich bij deze dienst registreert. Dat kan rechtstreeks vanuit de geïnstalleerde app door na het starten op Sign up te tikken. Hebt u zich al eerder geregistreerd, dan kunt u gewoon inloggen. Tijdens het registreren wordt gevraagd om een e-mailadres, de naam die u op Instagram wilt gebruiken en een wachtwoord. Informatie zoals uw telefoonnummer of een foto van uzelf mag u opgeven, maar dat hoeft niet. In de volgende stap kunt u vrienden toevoegen, want Instagram is vooral ook een groot sociaal netwerk. Toevoegen kan door het adresboek van uw iOS-apparaat te gebruiken, de vriendenlijst van Facebook of Twitter te doorzoeken, of door zelf naar personen op zoek te gaan.

Na eenmalig registreren kunt u aan de slag.

3. Vrienden zoeken

U kunt uw vrienden zoeken door voor de optie Search names and usernames te kiezen. Geef een naam (of een gedeelte daarvan) op en klik bij de zoekresultaten op Follow bij de persoon of de personen die u wilt gaan volgen. Het is mogelijk om zowel op Instagram-gebruikersnamen als op echte namen te zoeken. Wilt u liever meteen aan de slag met foto's en later pas vrienden toevoegen? Klik dan op Next. U krijgt alleen nog wat suggesties te zien van populaire gebruikers. Tik op Done om dit over te slaan. Tot slot geeft u aan of Instagram spontaan berichten mag tonen (push).

Vrienden toevoegen mag meteen, maar kan ook later nog.

4. Foto's maken

Instagram maakt het ook mogelijk om foto's te maken vanuit de app. Klik in de app op Share, richt de camera op datgene wat u wilt fotograferen, en de foto wordt gemaakt wanneer u op het camerapictogram klikt. Met het cameraatje bovenin schakelt u tussen de camera aan de voor- en achterzijde. De genomen foto verschijnt meteen in beeld. Onder aan het scherm ziet u een rijtje met pictogrammen. Elk van deze pictogrammen staat voor een bepaald effect. Tik erop om er eentje te selecteren. Dit kan ook al voordat u de foto gemaakt hebt, u ziet dan direct hoe de foto straks gaat worden. U hoeft geen effect aan de foto toe te voegen; u kunt de foto ook onaangepast bewaren.

Klik op het camerasymbool om een foto te maken.

5. Effect toevoegen

Bladeren door de effecten kan door met een vinger over het rijtje pictogrammen te vegen. Er zijn er een heleboel. De pictogrammen maken het lastig om in te schatten hoe de effecten er op uw foto uitzien. Dat gaat beter als u ziet wat er met uw eigen foto gebeurt. Tik daarom op een pictogram naar keuze om te ervaren wat het teweegbrengt. In het begin loopt u misschien een paar keer het hele rijtje af, maar naarmate u Instagram vaker gebruikt, weet u steeds beter welk effect u nodig hebt voor de juiste uitstraling. Wilt u toch liever de onbewerkte foto bewaren? Tik dan op het meest linkse pictogram Normal.

0 Reactie(s) op: Sfeervolle foto's maken met Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.