SEQ: Strategisch rekenen

Door: Robin Smit | 17 augustus 2013 11:33

iPad

Rekenspelletjes voor de iPhone of iPad zijn er genoeg. Toch is is het leuk als die spelletjes net iets verder gaan dan simpelweg wat rekenen. Gelukkig kan dat nu. Bij SEQ sla je namelijk niet alleen aan het rekenen, maar moet je ook strategisch nadenken.

SEQ is een game voor de iPhone en iPad waarin je paden moet zien te maken over een speelbord met verschillende kleuren. Al deze kleuren moeten een specifiek aantal stappen afleggen voordat ze bij een van de eindpunten uitkomen. Zo zul je met een blauw blokje bijvoorbeeld vijf stappen moeten zetten, terwijl je met een oranje blokje elf stappen moet zetten. Het is dan aan jou om te bepalen hoe je deze stappen gaat zetten, om vervolgens precies bij de aangegeven eindpunten uit te komen. Bijkomende moeilijkheid is dat je het volledige speelveld moet gebruiken om het level uit te kunnen spelen.

Alhoewel dit misschien niet erg uitdagend lijkt te zijn, zul je al snel zien dat je bij levels uitkomt waarbij de paden kriskras door elkaar lopen en het zaak is om strategisch na te denken over elke stap die je zet. Hiermee is SEQ zo’n game die je af en toe gigantisch kan frustreren, maar die je na een tijdje toch weer oppakt in de hoop dat je dat ene level toch kan uitspelen.

Standaard krijg je bij SEQ de beschikking over twintig gratis levels. Wie de game een beetje fanatiek speelt zal hier echter al snel mee uitgespeeld zijn. Gelukkig kan je voor een kleine vergoeding zestig nieuwe levels bijkopen.

Kortom

SEQ is een uitdagende rekengame voor de iPhone en iPad waarin je paden in verschillende kleuren moet maken op een speelbord. Met de paden moet je een vast aantal stappen afleggen en het volledige speelveld moet worden gevuld. Om dit in alle levels op te lossen is het nodige strategische inzicht en rekenvermogen vereist.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Download SEQ in de App Store

0 Reactie(s) op: SEQ: Strategisch rekenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.