Schuldeiser vraagt faillissement aan van Proview Electronics

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 maart 2012 16:44

Nieuws

Een schuldeiser van Proview Electronics, het bedrijf dat Apple heeft aangeklaagd voor het gebruik van de merknaam iPad in China, heeft het faillissement aangevraagd van het bedrijf.

Associated Press schrijft dat Proview Electronics een schuld van 8,68 miljoen dollar heeft bij Fubon Insurance. Fubon Insurance zou daarom hebben besloten het faillissement aan te vragen van Proview. Het persbureau baseert zich hierbij op een uitspraak van een Chinese ambtenaar, die alleen zijn voornaam wilde geven. Een officiële mededeling zou binnenkort naar buiten worden gebracht.

Rechtszaak tegen Apple

Ma Dongxiao, een advocaat van Proview Electronics, heeft laten weten dat de financiële problemen van het bedrijf geen enkele invloed zullen hebben op de juridische strijd tegen Apple. Chen Yi, de advocaat van Fubon Insurance, wilde geen commentaar op de situatie geven.

Wel verwees Yi naar een interview met de Shenzhen Special Zone Daily, waarin zij aangaf dat Fubon van Proview een verzoek heeft ontvangen te wachten met het aanvragen van het faillissement tot de rechtszaak tegen Apple is afgerond. Fubon heeft dit verzoek afgewezen en nu dus het faillissement aangevraagd.

Schikking

Onlangs bleek dat Proview een schikking wil treffen met Apple om de juridische strijd tot een einde te brengen. Xiu Xianghui, een advocaat van Proview, liet weten dat Proview de juridische strijd blijft voortzetten tot het bedrijf een overeenkomst heeft bereikt met Apple. Vooralsnog lijkt het er echter op dat Apple niet in gesprek is gegaan met Proview.

0 Reactie(s) op: Schuldeiser vraagt faillissement aan van Proview Electronics

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.