Schmidt: 'Net als Microsoft wint ook Google van Apple'

Door: rene-schoemaker | 13 december 2012 00:00

Mac

De oorlog tussen de besturingssystemen lijkt op die van 20 jaar geleden, en ook nu verliest Apple. Was het vroeger Microsoft, nu is het Google's Android. “We winnen die oorlog duidelijk", zegt Google.

In een interview met Bloomberg verkneukelt Eric Schmidt, de topman van Google, zich over de laatste cijfers uit de mobiele markt, waar Android op dit moment zo'n 72 procent van de markt heeft en Apple met zijn iOS 14 procent. Per dag activeren meer dan 1,3 miljoen klanten hun Android-apparaat, zegt Schmidt.

“Dit is een enorme verschuiving van platformen", zegt Schmidt tegen Bloomberg, “Op net zo'n grote schaal als twintig jaar geleden, Microsoft tegen Apple. Wij winnen die oorlog wel erg duidelijk nu." Verschil met Apple is dat Google zijn besturingssysteem voor niets weg geeft aan hardwareleveranciers. Maar dat is onderdeel van het grote plan, zegt Schmidt.

Geen groter stuk, maar een grotere taart

“De strategie is de taart groter te maken. Uiteindelijk hebben we dan een niet perfect gemanaged en niet compleet onder onze controle gehouden grotere taart door de voordelen van open systemen", zegt Schmidt.

Dat kan doordat via Android er meer kan worden omgezet met mobiele advertenties en op internet gebaseerde diensten die Google over een langere periode meer geld oplevert. Een daarvan is Google+, dat volgens Schmidt al meer dan 100 miljoen gebruikers heeft en “een levensvatbare concurrent" voor Facebook is, zegt Schmidt.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Schmidt: 'Net als Microsoft wint ook Google van Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.