Schakelen tussen touch screen en normaal scherm met toekomstige Apple-producten

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 oktober 2010 09:49

Nieuws

Apple-producten krijgen wellicht de mogelijkheid te schakelen tussen een touch screen en een 'normaal' scherm. Hierbij worden de touch-functionaliteiten van het scherm door het 'Integrated Touch Sensitive Display Gate Driver' uitgeschakeld op het moment dat het 'normale' scherm is ingeschakeld. Apple Insider meldt dat Apple hiervoor een patentaanvraag heeft ingediend.

In het patent geeft Apple aan dat de combinatie touch-functionaliteiten en functionaliteiten van een beeldscherm conflicten kunnen geven. Om de gebruikservaring van zowel de touch screen als het beeldscherm te optimaliseren wil Apple het daarom mogelijk maken de schakelen tussen beide schermen. Dit werkt met behulp van een printplaatje dat de touch-functionaliteiten uitschakelt.

Uit de patentaanvraag blijkt dat in 'touch-mode' het printplaatje zo wordt ingesteld dat het scherm een stabielere toevoer van voltage krijgt. Daarnaast kan in deze stand ook de invloed van schakelingen die zorgen voor het beeldscherm op de touch-functionaliteiten worden geminimaliseerd. Een ander voordeel is dat door het uitschakelen van de touch-functionaliteiten stroom wordt bespaard en dat het apparaat verkeerd aangegeven touch-bewegingen niet hoeft te corrigeren.

Het is overigens goed mogelijk dat Apple dit concept wil verwerken in de iMac touch, een iMac met touch-functionaliteiten.

De patentaanvraag van Apple (Bron: Apple Insider)

0 Reactie(s) op: Schakelen tussen touch screen en normaal scherm met toekomstige Apple-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.