Schakel de sluimerfunctie op je Mac tijdelijk uit met Terminal

Door: Lub Snoek | 14 juli 2016 07:18

How To

Soms wil je dat je Mac aan blijft staan terwijl je weg blijft. Apple heeft een command in Terminal gezet waarmee je dat makkelijk kan instellen.

Terminal

Om te beginnen open je de Terminal. Dit programma staat in de map Hulpprogramma's, wat weer tussen je Programma's staat. Lees ook: Slimmer werken op je Mac met interactieve hoeken.

Vervolgens voer je het volgende commando in:

caffeinate

Dit commando geeft je Mac de opdracht om 'wakker te blijven' tot het commando ongedaan wordt gedaan of tot Terminal wordt afgesloten. Om de caffeinate-functie te beëindigen druk je de toetsencombinatie Control+C in.

Met caffeinate voorkom je sluimerstand.

Timer

Als een bepaald proces nog een tijdje duurt en je niet op tijd terug bent om je Mac in sluimerstand te zetten, kun je het commando ook een tijdslimiet geven. Als je de Mac vier uur wakker wil houden, vul je de tijd in seconden in en voeg je & toe om het proces in de achtergrond te laten draaien. Het commando komt er dan zo uit te zien:

caffeinate -t 144000 &

Hiermee voorkom je eenmalig dat je Mac de komende 4 uur in sluimerstand gaat. Doordat we een '&' aan het commando toegevoegd hebben, telt het commando in de achtergrond af. Als we dit proces willen stopzetten, typ je het volgende:

killall caffeinate

Hiermee stop je alle commando's waar caffeinate bij betrokken is, en gaat je Mac gewoon weer de gebruikelijke slaapcyclus in.

0 Reactie(s) op: Schakel de sluimerfunctie op je Mac tijdelijk uit met Terminal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.