Samsung ziet aantal verscheepte tablets verdubbelen

Door: Elmar Rekers | 02 augustus 2012 15:54

iPad

Samsung heeft in het tweede kwartaal van 2012 zo'n 2,4 miljoen tablets verscheept. Dat blijkt uit een marktonderzoek van IDC. Apple is echter nog altijd koning van de tabletmarkt, met 17 miljoen verscheepte iPads.

Met 2,4 miljoen tablets ziet Samsung de afzet ruim verdubbelen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toen rolde er 1,1 miljoen Galaxy Tabs van de productieband. In de periode april tot en met juni veroverde de Zuid-Koreaanse elektronicagigant een marktaandeel van 9,6 procent. Vorig jaar was dit 7,3 procent.

Marktleider Apple

Uit de onderzoeksresultaten van IDC blijkt dat Apple, met een marktaandeel van 68,2 procent, nog altijd de grootste speler is. In totaal verscheepte Apple 17 miljoen iPads, maar liefst 84,3 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2011.

Amazon wist met zijn Kindle Fire een marktaandeel van vijf procent te bemachtigen. De kleine 7inch-tablet werd 1,3 miljoen keer verscheept. ASUS zag het marktaandeel stijgen naar 3,4 procent. De tabletmarkt is in zijn geheel fors gegroeid het afgelopen kwartaal. In totaal werden er 25 miljoen apparaten verscheept, een stijging van 66 procent ten opzichten van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

0 Reactie(s) op: Samsung ziet aantal verscheepte tablets verdubbelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.