Samsung verwijdert zoekfunctie uit voorzorg van Galaxy S III

Door: Elmar Rekers | 12 juli 2012 11:06

Nieuws

Amerikaanse gebruikers van de Galaxy S III hebben woensdag een update gekregen die onder meer de universele zoekfunctie van de smartphone verwijdert. Het lijkt er sterk op dat Samsung hiermee een mogelijk verbod op het toestel wil voorkomen.

Apple heeft in de Verenigde Staten een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Samsung vanwege een bepaalde zoekfunctie in de Galaxy S III. Hiermee kan de gebruiker naar content op het toestel zoeken, een feature die volgens Apple onder hun eigendom valt.

Galaxy Nexus

Om een verkoopverbod op de Galaxy Nexus te voorkomen, verwijderde Samsung de zoekfunctie onlangs al van de Google-telefoon. Nu Apple een nieuwe zaak heeft aangespannen tegen de Galaxy S III lijkt Samsung eieren voor zijn geld te kiezen en de update vroegtijdig uit te rollen voor hun vlaggenschip.

De update werd woensdag over-the-air aangeboden bij providers Sprint en AT&T. Gebruikers melden dat middels de zoekbalk op het thuisscherm na de update enkel nog online gezocht kan worden. Samsung laat tegenover nieuwssite Nu.nl weten dat het niet waarschijnlijk is dat de update ook in Nederland zal worden uitgerold.

0 Reactie(s) op: Samsung verwijdert zoekfunctie uit voorzorg van Galaxy S III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.