Samsung verkoopt 30 miljoen stuks van Galaxy SIII

Door: rene-schoemaker | 05 november 2012 09:18

iPad

Samsung heeft al meer dan 30 miljoen stuks van zijn vlaggenschip Galaxy SIII verkocht. De smartphone is nu een half jaar op de markt en is het best verkopende Android-toestel dit jaar.

Topman JK Shin, hoofd van de mobiele divisie van Samsung, zei deze zondag tegen persbureau AFP dat Samsung in de periode juli tot en met september 56,3 miljoen smartphones heeft verkocht, inclusief de Galaxy SIII.

Dat is 31,3 procent van de totale smartphonemarkt, heeft onderzoeksbureau IDC berekend, en meer dan twee keer zoveel als Apple. Het verkoopcijfer van 30 miljoen stuks voor de SIII gaat over de gehele periode dat dat toestel op de markt is.

Apple kan Samsung juridisch niet stoppen

Het succes van de Galaxy SIII betekent dat het Apple vooralsnog niet lukt de opmars van zijn grote concurrent te frustreren met rechtszaken over de gehele wereld. De meeste van die rechtszaken, lopend in meer dan tien landen, gaan over het kopiëren van technologie die Apple gebruikt voor en in de iPhone, zowel hard- al softwarematig. De Galaxy-smartphones zouden te veel lijken op de iPhones.

In augustus werd Samsung in de Verenigde Staten schuldig bevonden aan kopieergedrag en werd veroordeeld tot een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar. Apple eiste onlangs nog eens 700 miljoen dollar meer, indien Samsung de rechtszaak zou willen heropenen.

0 Reactie(s) op: Samsung verkoopt 30 miljoen stuks van Galaxy SIII

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.