Samsung verkocht slechts 1,4 miljoen tablets in VS

Door: andreas-udo-de-haes | 10 augustus 2012 15:00

Nieuws

De verkoopcijfers van Samsung in de VS vallen tegen, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Het concern heeft in totaal slechts 1,4 miljoen tablets en 4,1 miljoen Galaxy SII's verkocht.

Het onthullen van bedrijfsgeheimen gaat door in de megazaak tussen Apple en Samsung. Uit nieuwe documenten (zie onderaan) blijkt dat Samsungs tablets en smartphones lang niet zo goed lopen als elders in de wereld. Het Koreaanse concern maakt zelf nooit verkoopcijfers per land bekend.

Karige verkoopcijfers

Zo heeft Samsung de afgelopen twee jaar in totaal slechts 1,4 miljoen tablets verkocht, waarvan de helft voor rekening komt voor de eerste Galaxy Tab, de 7 incher met Android 2.2/2.3 erop. Ook bij de smartphones is het karigheid. Het afgelopen jaar verkocht Samsung slechts 4.1 miljoen Galaxy S II-toestellen in de VS. De cijfers lopen tot eind juni dit jaar.

Ter vergelijking: wereldwijd verkocht Samsung het afgelopen kwartaal alleen al ruim 100 miljoen mobiele telefoons, waarvan de helft smartphones.

86 miljoen iPhones zonder 4S

In hetzelfde document staan ook de verkoopcijfers van Apple in de VS van de afgelopen jaren. Apple heeft de afgelopen jaren 86 miljoen iPhones verkocht, en dat is zonder de laatste versie de iPhone 4S. Van de iPad 1 en 2 gingen er in Amerika tot en met juni van dit jaar 34 miljoen over de toonbank.

Apple Samsung Phonesales

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Samsung verkocht slechts 1,4 miljoen tablets in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.