Samsung start patentrechtszaak tegen Apple over Berichtencentrum (update)

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2013 11:19

Nieuws

Samsung maakte vorige week bekend in Europa geen verkoopverboden meer te eisen op Apple-producten. De patentstrijd tussen de twee bedrijven is echter zeker nog niet over. Dit demonstreert Samsung door een nieuwe rechtszaak te starten tegen Apple, ditmaal wegens patentschending met Berichtencentrum in iOS.

De Zuid-Koreaanse website iNews24 meldt dat Samsung in Zuid-Korea een patentrechtszaak tegen Apple is gestart. Samsung is van mening dat Apple met Berichtencentrum één van zijn patenten schendt. Het is niet duidelijk op welk patent Samsung hierbij doelt. Het zou echter niet gaan om een ‘standards essentials’-patent, waarbij fabrikanten onder ‘redelijke voorwaarden’ een licentie moet afgeven aan andere bedrijven.

Alle meldingen op één locatie

Berichtencentrum, dat in het Engels Notification Center wordt genoemd, is een feature die in iOS 5 is geïntroduceerd. Alle meldingen die een gebruiker krijgt worden in het Berichtencentrum verzameld. Berichtencentrum is toegankelijk door de statusbalk op je iPhone, iPod touch of iPad omlaag te trekken.

Google en Samsung werken nauw samen in hun strijd tegen Apple. Google kreeg vorige week een patent toegewezen voor zijn eigen notificatiecentrum. Het is dan ook goed mogelijk dat dit voor Samsung de aanleiding is geweest de rechtszaak tegen Apple te starten.

Update

Thijs Ros, woordvoerder van Samsung in Nederland, ontkent in een reactie dat Samsung een nieuwe aanklacht tegen Apple in Zuid-Korea heeft ingediend. Wel stelt Ros dat op 20 december 2012 een hoorzitting plaats heeft gevonden, waarbij een aanklacht is besproken die Samsung eerder die jaar tegen Apple indiende. Deze hoorzitting behandelde onder andere een claim over patent KR 646, dat betrekking heeft op Notification Center.

0 Reactie(s) op: Samsung start patentrechtszaak tegen Apple over Berichtencentrum (update)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.