Samsung ontkent betrokkenheid bij 'wake up'-demonstratie in Apple Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 april 2012 12:59

Nieuws

Afgelopen week stopte een zwarte bus voor de Apple Store in Sydney, Australië met een grote groep demonstranten. De demonstranten hielden borden omhoog waarmee zij Apple-klanten opriepen 'wakker te worden'. Samsung ontkent iets met de demonstraties te maken te hebben.

Op de borden was alleen de tekst 'wake up' te lezen, zonder dat hierbij een verwijzing werd gemaakt naar een bedrijf. De link met Samsung was snel gelegd, aangezien Samsung regelmatig Apple op de korrel neemt in allerlei reclamevideo's. Een woordvoerder van het bedrijf heeft SlashGear echter laten weten dat Samsung niet bij deze actie betrokken was. De demonstratie vond afgelopen donderdag plaats.

Tongue

Achter de campagne zit het marketingbureau Tongue, dat niet bekend heeft gemaakt voor welke klant de marketingcampagne is opgezet. Het is niet de eerste keer deze maand dat er demonstraties plaats vinden bij Apple Stores. Eerder protesteerde Greenpeace in de winkels, om aandacht te vragen voor het feit dat Apple het iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina grotendeels laat draaien op kolenenergie.

De acties van Greenpeace vonden plaats in verschillende Apple Stores en bestonden uit het loslaten vanzwarte ballonnen. De zwarte schaduw die de ballonnen op het witte interieur van de winkels wierpen moest de milieuvervuiling die het bedrijf veroorzaakt symboliseren. Het is dan ook mogelijk dat niet Samsung, maar Greenpeace achter de actie zit.

0 Reactie(s) op: Samsung ontkent betrokkenheid bij 'wake up'-demonstratie in Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.