Samsung loopt uit op Apple en boekt recordwinst

Door: rene-schoemaker | 27 juli 2012 10:56

iPad

Samsung heeft twee maal zoveel smartphones verkocht dan Apple in de afgelopen drie maanden en mede daardoor een recordwinst geboekt van bijna 6 miljard dollar.

Samsung heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 50,5 miljoen smartphones verkocht en heeft nu een marktaandeel van 34,6 procent. Bij Apple verlieten 26 miljoen iPhones de winkel, een marktaandeel van 17,8 procent. Dat valt wat terug, gezien het marktaandeel van 18,4 procent een jaar eerder.

De totale smartphonemarkt groeide in het traagste tempo sinds het derde kwartaal van 2009, zo rekent Strategy Analysts voor. De wereldwijde groei was 32 procent in een jaar tijd. Apple bleef onder die stijging, Nokia zag zijn verkopen instorten dus Samsung is de grote aanjager van die groei. Nokia heeft nu nog 7 procent marktaandeel in smartphones. In het afgelopen kwartaal gingen er 10,2 miljoen Nokia's over de toonbank. Dat waren er een jaar geleden nog 16,7 miljoen.

Recordwinst en flinke toename omzet

Samsung presenteerde een recordwinst van 5,9 miljard dollar, 79 procent meer dan een jaar geleden. De omzet ging met 21 procent omhoog naar 41,7 miljard dollar. De mobiele divisie was de grootste aanjager met 17,89 miljard dollar omzet, 75 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Samsung zegt wel last te hebben van een zwakke vraag naar DRAM-geheugen voor pc's, hoewel het wel een toename ziet in bestellingen voor server- en mobiele DRAM-geheugenmodules. De markt voor NAND-geheugen krabbelt weer wat op, vooral door de vraag bij hardwarefabrikanten. Er worden meer SSD's in notebooks gezet, maar de prijzen blijven niettemin dalen. In het lopende kwartaal verwacht Samsung dat de vraag naar DRAM-geheugen voor pc's zwak blijft, omdat de Back-to-Schoolperiode dit jaar zal tegenvallen.

0 Reactie(s) op: Samsung loopt uit op Apple en boekt recordwinst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.