Samsung kwelt Note-bezitters met een Mac

Door: james-a-martin | 07 december 2012 12:43

iPad

Blogger James A. Martin heeft weinig goede woorden over voor de manier waarop Samsung zijn Android-producten laat updaten. Waarom kan het niet eenvoudiger?

Beste Samsung,

Jullie willen Apple-klanten verleiden om van hun geliefde iPhones af te stappen, toch? Hier is een goedbedoeld advies: Veel iPhone-bezitters gebruiken een Mac, maar jullie maken het verdraaid lastig voor Mac-gebruikers om Android op een Samsung smartphone te upgraden. (Voor Windows -gebruikers is het waarschijnlijk ook niet zo eenvoudig, maar dat heb ik nog niet kunnen testen.)

Ik spreek uit eigen ervaring. Gisteren probeerde ik mijn Galaxy Note naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich te updaten. Eigenlijk wilde ik liever nog overstappen naar de laatste versie, Jelly Bean, maar daarover later meer.

Aangezien ik mijn Galaxy Note niet eerder heb geüpdate, moest ik eerst uitvinden hoe dit moest. Ik ging naar Google, kwam op verschillende sites terecht en belandde uiteindelijk op de Samsung Kies downloadpagina. (Kies is Samsungs software om Samsung telefoons met pc's en Macs te synchroniseren en toestellen te updaten.)

Ik downloadde de software naar mijn iMac. Maar toen ik Kies probeerde te installeren, kreeg ik deze foutmelding in beeld: “kies20mac_s9999.pkg can’t be opened because it is from an unidentified developer.” Ik weet dat jullie relatie met Apple bekoeld is geraakt, maar dat jullie nu zelfs als 'onbekende ontwikkelaar' wordt aangeduid vind ik wat cru.

Ik ging naar 'Systeemvoorkeuren', vervolgens naar 'Beveiliging en privacy', klikte op het slotje om veranderingen aan te brengen en liet toestaan dat iedere app geïnstalleerd kon worden.

Daarna lukte me om Kies te installeren, maar moest ik wel m'n Mac herstarten. Alles verdween van m'n scherm dat grijs kleurde. Het bleef grijs, totdat ik niet anders kon om via de aan/uitknop mijn Mac een harde reset te geven.

Nadat het systeem was opgestart, ontdekte ik dat Kies niet volledig geïnstalleerd was. Ik moest opnieuw het pakket installeren en opnieuw herstarten. Dat lukte toen gelukkig wel en na de herstart kwam ik voor het eerst in de app Kies, dat me direct vroeg om een nieuwere versie te installeren. Ik koos ervoor dat te doen. Om een lang verhaal kort te maken: ik moest mijn iMac in totaal vier keer herstarten voordat ik mijn Galaxy Note naar Ice Cream Sandwich kon updaten.

Dat brengt me op een ander punt. Waarom kan ik niet het recentere Jelly Bean installeren? In de officiële Jelly Bean FAQ staat dat als ik een Samsung Galaxy S III zou hebben, ik zonder problemen naar Jelly Bean kan upgraden. Maar over de Galaxy Note geen woord. Ik weet niet of en zo ja wanneer ik naar Jelly Bean mag overstappen. Waarom delen jullie zulke basale zaken niet aan klanten mee? Ik realiseer me dat telecomproviders ook een vinger in de pap hebben, maar kom op, werk nou even mee.

Jullie maken bij Samsung geweldige producten. Maar als je iPhone-bezitters wilt verleiden tot een overstap, moet je het upgraden van het OS een stuk eenvoudiger maken. Een gemakkelijke draadloze update zou ideaal zijn. Apple is ertoe in staat. Waarom jullie niet?

(Noot redactie: Samsung biedt sinds enige tijd OTA-updates aan voor verschillende typen Android toestellen. Het verschilt echter per toestel en telecomprovider of het mogelijk is draadloos te updaten. Op de iPhone geldt de beperking van verplicht updaten via iTunes sinds iOS 5 niet langer.)

0 Reactie(s) op: Samsung kwelt Note-bezitters met een Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.