Samsung knabbelt verder aan marktaandeel Apple

Door: Elmar Rekers | 26 april 2013 08:49

iPad

Samsung heeft het afgelopen kwartaal wereldwijd een totaal van 69,4 miljoen smartphones verkocht, een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Samsung vrijdag presenteerde.

De sterke stijging van het aantal verkochte toestellen, resulteerde in een omzet van 47,5 miljard dollar, wat 42 procent hoger is dan het eerste kwartaal van 2012. Door zo’n 70 miljoen smartphones te verkopen, heeft Samsung nu bijna een derde van de wereldwijde smartphonemarkt in handen. Apple zag het aandeel met 4,9 procentpunt teruglopen naar 17,9 procent. Zo blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van Strategy Analytics.

iPhone

Met het sterke kwartaal groeit Samsung negen keer sneller dan zijn concurrent Apple. Er gingen dan ook bijna twee keer zoveel mobieltjes van Samsung over de toonbank, Apple verkocht in de eerste drie maanden van 2013 37,4 miljoen iPhones.

Hoewel het vierde kwartaal voor fabrikanten doorgaans de beste periode is dankzij de feestdagen, wist Samsung in het eerste kwartaal een verrassende stijging van 2 procent te realiseren ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Een prestatie die marktanalisten op voorhand niet hadden voorspeld.

Galaxy S4

Samsung dankt het succes vooral aan toestellen als de Galaxy S III en Galaxy Note II. Samsung-baas Lee Don-joo verwacht dat het komende jaar de verkoopcijfers alleen maar verder zullen worden opgestuwd door de komst van de Galaxy S4. Dit toestel ligt vanaf zaterdag in de Nederlandse winkels, en Samsung liet deze week al weten dat het leveringsproblemen verwacht wegens de enorme vraag naar het toestel.

0 Reactie(s) op: Samsung knabbelt verder aan marktaandeel Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.