Samsung: Galaxy Nexus omzeilt Apple-patenten

Door: andreas-udo-de-haes | 19 oktober 2011 15:22

Nieuws

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung en Google, de Galaxy Nexus met Android 4.0, schendt geen patenten van Apple meer, aldus Samsung. Maar de patentoorlog is nog lang niet voorbij.

Afgelopen nacht presenteerden Samsung en Google het nieuwste "voorbeeld" voor de rest van de Android-producenten. De Galaxy Nexus is voorzien van de laatste hardwaresnufjes en is het eerste toestel dat Android 4.0, Ice Cream Sandwich draait.

Naast het gebruikelijke marketingoffensief om de Galaxy Nexus aan te prijzen, haakt Samsung meteen aan op de patentoorlog die het momenteel uitvecht met Apple in tien verschillende landen rond de wereld.

Apple patenten omzeild

Samsung heeft zijn lesje geleerd, en de Galaxy Nexus maakt geen inbreuk meer op Apple's patenten, beweert Shin Jong-kyun, Samsung's chef van de mobiele divisie. “We doen er nu alles aan om het te vermijden en we nemen patenten heel serieus", aldus Shin tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Dat is de ene kant van de boodschap. Aan de andere kant maakt Samsung duidelijk dat het, ondanks recente tegenslagen in de rechtszaal in Duitsland en Australië, nog maar aan het warmdraaien is in de patentoorlog tegen Apple. Samsung huurt daarvoor nog extra advocaten in, meldt Shin.

Verbod op iPhone 4S

Meer recent startte Samsung een juridisch offensief expliciet tegen Apple's nieuwste toestel, de iPhone 4S. Die moet worden verboden in Frankrijk, Italië, Australië en Japan, eist Samsung, omdat Cupertino inbreuk zou maken op een aantal cruciale 3G-patenten van Samsung.

In Nederland blokkeerde de rechter vorige week vier kortgedingzaken van Samsung tegen Apple. Samsung eist onredelijke royalties voor zijn 3G-patenten, en moet daarover eerst maar eens serieus gaan onderhandelen. Tot die tijd is het eisen van een verbod niet aan de orde, vonniste de Haagse rechtbank.

0 Reactie(s) op: Samsung: Galaxy Nexus omzeilt Apple-patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.