Samsung eist kijkje in broncode iOS 6

Door: tonie-van-ringelestijn | 26 januari 2013 14:24

Mac

In Zuid-Korea heeft Samsung inzage in de broncode van iOS 6 geëist in een patentzaak tegen Apple.

Samsungs advocaten dienden vrijdag tijdens de behandeling van een Zuid-Koreaanse zaak tegen Apple het verzoek in om in de broncode van iOS 6 te kijken. Volgens Samsung kan het bedrijf alleen vaststellen of Apple inbreuk heeft gemaakt op een van zijn softwarepatenten als ze in de broncode van het mobiele besturingssysteem mogen kijken.

'Krankzinnig'

Apple's advocaten zeiden in de rechtszaal het verzoek 'krankzinnig' te vinden. "Samsung wil dat we onze meest belangrijke data niet meer mogen beschermen." Apple's juristen stellen dat de kwestie een gecompliceerde technische zaak is, maar beschuldigden Samsung tegelijkertijd ervan eigendom te claimen van een technologie die al wijdverspreid in gebruik was.

De zaak draait om een Samsung-patent op het checken van notificaties door van de bovenkant op het scherm een veegbeweging naar beneden te maken. Dat patent werd in 2006 goedgekeurd, terwijl Apple een soortgelijke functie in 2011 in iOS invoerde.

Antitrustonderzoek

Samsung en Apple zijn verwikkeld in meer dan 40 rechtszaken in vier continenten. De Europese Commissie doet ook een onderzoek naar Samsung wegens beschuldigingen van machtsmisbruik. Het bedrijf heeft wellicht de Europese antitrustregels overtreden door zijn essentiële patenten in te zetten in rechtszaken tegen Apple.

0 Reactie(s) op: Samsung eist kijkje in broncode iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.