Samsung eist iPhone-importverbod

Door: Jasper Bakker | 30 juni 2011 10:48

Nieuws

Samsung vraagt de Amerikaanse handelsautoriteit om een importverbod op Apple's iPhones. Apple zou patenten schenden, daarom moeten de telefoons tegengehouden worden bij de Amerikaanse grens.

De Zuid-Koreaanse elektronicareus opent daarmee een nieuw front in de juridische strijd met Apple. De twee bedrijven beschuldigen elkaar van patentenschending en auteursrechteninbreuk met hun smartphones en tablets. Apple is deze oorlog begonnen met de aanklacht dat Samsung alles afkijkt van de iPhone en iPad.

Binnen een jaar

De diverse lopende tegenaanklachten zijn nu aangevuld met een formele klacht bij de ITC (International Trade Commission), waarbij Samsung meteen om een importverbod vraagt. Dat kan, omdat de iPhone in China wordt geproduceerd. De ITC heeft die macht, maar moet nog besluiten of het Samsungs klacht wel gaat onderzoeken, meldt persbureau Bloomberg. Als de ITC de zaak in behandeling neemt, kan de eerste hoorzitting binnen een jaar plaatsvinden. Een oordeel valt dan een half jaar later te verwachten.

Apple heeft eerder diverse klachten ingediend tegen concurrenten, en daarbij meteen een importverbod geëist bij de ITC. Zowel HTC-toestellen en Nokia producten zouden niet meer de VS in mogen, stelde Apple. Met Nokia trof de iPhone-maker een schikking. Daarnaast is Apple zelf ook al eerder doelwit van ITC-klachten geworden.

0 Reactie(s) op: Samsung eist iPhone-importverbod

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.