Samsung bloeit, Motorola verwelkt

Door: andreas-udo-de-haes | 27 januari 2012 12:13

Nieuws

Het afgelopen jaar is Samsung tot grote hoogte gestegen op de smartphonemarkt, eindigend met een recordkwartaal. Android-concurrent Motorola lijkt de boot te missen.

Samsung heeft in het laatste kwartaal van 2011 een recordomzet en -winst geboekt, maakt het bedrijf bekend. Over het gehele jaar heeft het Koreaanse concern 300 miljoen telefoons verkocht, van eenvoudige toestellen tot en met het Android-vlaggenschip Galaxy S II.

Duopolie Apple en Samsung

Rivalen die ook Android-smartphones produceren presteren een stuk minder. Zowel HTC als Motorola hebben aanzienlijk marktaandeel verloren. “Alleen Samsung en Apple mobieltjes verkopen vandaag de dag", vat analist Kim Chang Yeul de trend samen. Eerder deze week rapporteerde ook Apple een monsterkwartaal.

Onzekerheid voor Motorola

Motorola lijkt langzaam af te glijden, niet geholpen door de voortdurende onzekerheid over de overname van het bedrijf door Google. Die acquisitie moet nog worden goedgekeurd in ondermeer de VS en Europa.

Motorola meldt een vlakke omzet, terwijl het bedrijf in de rode cijfers is gedoken: 80 miljoen dollar verlies over het laatste kwartaal. Het concern verkocht de laatste drie maanden ruim 10 miljoen mobieltjes, waaronder 5,3 miljoen smartphones.

0 Reactie(s) op: Samsung bloeit, Motorola verwelkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.