Samsung bereidt patentstrijd tegen iPhone 5 voor

Door: Elmar Rekers | 20 september 2012 14:08

Mac

Samsung verwacht dat de iPhone 5 inbreuk maakt op een aantal van diens patenten. In een begeleidende brief aan de rechtbank zegt Samsung dat het 'goed mogelijk is' dat de iPhone 5 aan de lopende rechtszaak tegen Apple wordt toegevoegd.

Samsung had Apple in de Verenigde Staten eerder al aangeklaagd voor de mogelijke inbreuk op enkele patenten. De Zuid-Koreaanse fabrikant verwacht dat de iPhone 5, net als eerdere toestellen, een totaal van acht patenten schendt.

In het document benadrukt Samsung dat het om een vermoeden gaat, omdat ze de nieuwe smartphone van Apple nog niet in handen hebben gehad. "Samsung is van plan een aanklacht in te dienen tegen de iPhone 5, zodra er een goede mogelijkheid is geweest om het apparaat te analyseren", aldus Samsung.

Juridische strijd

Hiermee lijkt er een nieuw hoofdstuk te worden toegevoegd aan de slepende rechtszaak tussen de twee elektronicagiganten. In een andere zaak tussen de bedrijven oordeelde de rechter onlangs nog dat Samsung een schadevergoeding van 1 miljard dollar moet betalen aan Apple. Echter staat er in deze zaak inmiddels een hoger beroep voor de deur.

Dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de patentschendingen van de iPhone 5, is onwaarschijnlijk. De rechtszaak zal immers pas in 2014 in behandeling worden genomen.

0 Reactie(s) op: Samsung bereidt patentstrijd tegen iPhone 5 voor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.