Samsung: Apple schendt ónze patenten

Door: Jasper Bakker | 22 april 2011 14:58

Nieuws

Samsung slaat terug naar Apple met eigen patentaanklachten, in drie landen. Het schermt met patenten op 3G (UMTS), tethering aan pc's, en energiebesparing.

De Zuid-Koreaanse firma reageert hiermee op de aanklacht van Apple dat de Galaxy-smartphones en -tablet patenten en handelsmerken schenden van de iPhone, iPod Touch en de iPad. Zelfs de productverpakking van en het ontwerp van iconen op Samsungs Android-apparaten is afgekeken van Apple, claimt het bedrijf.

Niet in VS

Een tegenaanklacht door Samsung was al verwacht, maar niet dat dat gelijk in drie landen zou gebeuren. Dat is bovendien niet eens in Apple's thuisland de Verenigde Staten. Samsung kaart de inbreuk op zijn intellectueel eigendom aan in het eigen Zuid-Korea, in Japan en in Duitsland.

Bij de rechtbank in Seoul (Zuid-Korea) gaat het om vijf patenten, in Tokio om twee stuks, en in Mannheim om drie exemplaren. Die Samsung-patenten slaan op onder meer een techniek om datatransmissiefouten op 3G-netwerken (UMTS-basisvariant W-CDMA) te verminderen. Daarnaast een patent op het koppelen (tetheren) van mobiele telefoons aan pc's waardoor die computers de draadloze verbinding van de telefoon kunnen gebruiken. En ook een patent op een techniek voor energiebesparing bij het verzenden van data via 3G-netwerken (UMTS-variant HSPA).

0 Reactie(s) op: Samsung: Apple schendt ónze patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.