Samsung: 'Apple lanceert dit jaar een iPad mini'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 maart 2012 13:54

Nieuws

Apple lanceert in het derde kwartaal van 2012 een 'iPad mini' en overweegt voor toekomstige generaties van de iPad flexibele AMOLED-schermen te gebruiken. Dit is althans de overtuiging van Samsung.

Dit blijkt uit een gelekt document van Samsung Securities, de investeringsbank van Samsung. De website OLED-Display.net zegt het document in handen te hebben gekregen via een anonieme bron bij Samsung. Het document dateert uit december 2011.

7 inch iPad

Het document gaat in op de ontwikkelingen op het gebied van AMOLED in de tabletmarkt. In het document voorspelt analist JungHoon Chang dat Apple in het eerste kwartaal van 2012 de iPad 3 lanceert. In het derde kwartaal zou Apple vervolgens een '7 inch product dat tijdelijk de iPad mini wordt genoemd' lanceren. De iPad 3 wordt naar verwachting woensdag aangekondigd.

Voor toekomstige generaties van zowel de iPad als de iPhone zou Apple overwegen gebruik te maken van flexibele AMOLED-schermen van Samsung. Apple zou hierover inmiddels in gesprek zijn met Samsung Mobile Display. De flexibele schermen zouden nog niet worden gebruikt in de iPad 3, aangezien schermen nog niet klaar zijn voor massaproductie.

Een mockup van de iPad mini die CiccareseDesign maakte in samenwerking met MacRumors

0 Reactie(s) op: Samsung: 'Apple lanceert dit jaar een iPad mini'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.