Safari is slechtste Windows-browser

Door: Jasper Bakker | 04 oktober 2011 11:08

Nieuws

Apple's Safari is de slechtste webbrowser op Windows. Firefox 7 is de beste, maar met nipte voorsprong op Chrome 14.

De nieuwste Firefox-versie is volgens techsite Tom's Hardware Guide (THG) de snelste browser van het moment, maar de overwinning op Chrome is klein. Bovendien werkt Google zijn browser elke zes weken bij, net als Mozilla dat doet voor zijn Firefox. Op de derde plaats staat Opera, tot verrassing van THG, "eindelijk opgeklommen" vanaf de vierde plaats.

Op Windows

Daarna volgt Internet Explorer 9 (IE9) en op afstand Safari. Die browser van Apple scoort op Windows in veel tests laag: acceptabel tot zwak. Dit geldt ook voor standaarden, zoals html5. Safari scoort daar minder dan Chrome en Firefox, maar meer dan IE en zelfs ook Opera.

Het tegenvallende prestatieniveau van Safari geldt niet voor heel die browser. De uitvoering voor Apple's eigen Mac OS X is op dat besturingssysteem namelijk weer de beste, blijkt uit THG-tests van eind augustus. Safari 5.1 is op OS X Lion (10.7) de snelste, terwijl Windows-kampioenen Firefox en Chrome op het Mac-platform flink minder presteren dan op Microsofts besturingssysteem.

Firefox-voorsprong

De uitgebreide browserbenchmark van Tom's Hardware Guide bevestigt de testresultaten van Lifehacker. Uit tests van dat techblog is al gebleken dat de nieuwste Firefox-versie de snelle Chrome-browser van Google voorbijstreeft. "Onze tests zijn niet de meest wetenschappelijke op de planeet", relativeerde Lifehacker zijn tests, die mede zijn gebaseerd op perceptie van de gebruiker.

Volgens Lifehacker is Opera de beste browser, gevolgd door Firefox 7, IE9 en Chrome 14. Apple's Safari is niet meegenomen. Lifehacker stelt dat het alle tests zijn uitgevoerd op Windows en dat het Safari daarbij negeert. De Apple-browser bestaat echter ook al geruime tijd voor Windows.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Safari is slechtste Windows-browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.