Russische spoorwegorganisatie klaagt Apple aan

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 januari 2013 18:33

iPad

De Russische Spoorwegen (RZhD) daagt Apple voor de rechter wegens het zonder toestemming gebruiken van zijn intellectueel eigendom. Het bedrijf eist een schadevergoeding van Apple voor gebruik van zijn logo in afbeeldingen in de ‘online Apple Store’.

Het is niet helemaal duidelijk waar RZhD precies over klaagt. Het Russische persbureau Ria Novosti meldt dat de spoorwegorganisatie stelt dat Apple zijn logo gebruikt in afbeeldingen die worden gebruikt in de ‘online Apple Store’. Het bedrijf doelt hierbij mogelijk om de App Store, waarin apps worden aangeboden met logo’s waarin het logo van RZhD is verwerkt.

Railway Tariff

De Rusissche App Store biedt onder andere de app Railway Tariff aan, die gebruikers een schatting geeft van de verzendkosten en bezorgtijd van goederen in Rusland. Railway Tariff maakt gebruik van een logo waarin het logo van RZhD is verwerkt.

Het logo van Railway Tariff

RZhD is daarom naar de rechtbank in Moscow gestapt voor het onrechtmatige gebruik van zijn logo. Het bedrijf eist een schadevergoeding van 2 miljoen Rusissche roebel, zo’n 49.500 euro.

0 Reactie(s) op: Russische spoorwegorganisatie klaagt Apple aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.